O, nu kijk je toch! Leuk en welkom

Oh, ora guarda! Bello e benvenuto

Beste bezoeker, leuk dat je ook hier komt kijken!‘The Italian Way’

Graag nemen wij je mee in onze passie, cucinare ‘Il modo Italiano!’ oftewel vrij vertaald koken ‘Op de Italiaanse manier!’.

Het logo hiernaast is een samensmelting van een oud logo van de winkel (had ook een klavertje vier, overigens geen delicatessenwinkel of Trattoria, maar een herenkleding winkel) van mijn ouders en onze achternaam ‘van Geluk’.

Welkom bij ‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

Felicità van Al Bano And Romina Power


Graag willen wij jullie deelgenoot maken van hoe wij onze passie beleven, en vooral proeven.
“Il gusto dell’Italia”! Oftewel, ‘de smaak van Italië’! Lees hier verder over ons
Tulipano in Vetro di Murano

Eigenlijk had ik al eerder over het mediterrane dieet gelezen en was al eerder van plan dit blog te maken, maar werd zeker versterkt door de webcast op endingpd.org van dr. Bas Bloem samen met dr. Alberto Ascherio en Omotola Thomas over de cruciale rol van voeding bij Parkinson. Live uitgezonden op 29 april 2020. Kijk hier terug“.

Lees hier wat dr. Bas bloem verteld in de webinar over voeding

Over het boek ‘Ending Parkinson’s disease: a prescription for action’

Italianen ontbijten meestal vluchtig, iets kleins thuis, of onderweg naar het werk met koffie. Meestal espresso of latte. Tussen de middag eten ze vaak in kleine restaurantjes of trattoria’s dicht bij hun werk de hoofdmaaltijd, salades, soepen of pasta’s, vlees of vis. Gedurende enkele uren ligt de gehele natie lam. Eten en genieten kost, volgens de Italianen, tijd. S’ avonds word er minder veel gegeten, ook dat kan een hoofdmaaltijd zijn die genuttigd kan worden, maar wel laat op de avond, zo rond 20.00/21.00. Je kan zelfs om 22.30 nog bij een restaurant een maaltijd bestellen. Pellegrino Artusi legt in zijn kookboek (1891) de relatie tussen eten en gezondheid en wijst op het belang van bij voeding te streven naar een gezond evenwicht (Uit het boek Cucina Italiana).

Veel recepten die overheerlijk zijn komen uit tijden van weinig voedsel, honger, doordat mensen niet genoeg geld hadden. Sommige recepten die wij geplaatst hebben zijn zo. Eenvoudig, gezond en heel lekker. 
(scroll naar de afbeelding hieronder voor de recepten)Note: Alle recepten zijn voorzien van adviezen over intoleranties door de diëtisten Monica van de Werd en Lisanne Bos, beide werkzaam bij ParkinsonNet (Under Construction).

Klik hieronder op de ‘afbeeldingen’ om recepten te zien of gebruik de knop ‘zoek recept’ onder de afbeeldingen om een recept te zoeken.Salse, Zuppe e olio d’oliva, Sauzen, soep en olijfolie,
Pasta, Riso o Verdure, Pasta, Riso en groente,

Formaggio, salsiccia e carne, Kaas, worst en vlees,
Tutto dal mare, pesce, gamberi e calamari e polpo, Uit de zee,

Bevande, Dolce, Frutta, Drank, zoet en fruit
Brodo, Frittata, Gnocchi, Limoncello, Antipasto, Antipasti, Antimisto, Zelf maken en voorgerechten,

Wordt u ook lid van de Parkinson Vereniging?
Wilt u doneren? U doet dat bij de fondsenwerver ParkinsonNL!

De Parkinson Vereniging is een actieve vereniging die zich inzet voor een zo goed mogelijke kwaliteit van leven voor de ruim 63.000 mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. De rol van partners en kinderen (soms tevens mantelzorger) krijgt ruim aandacht.

Bent u woonachtig in België? Dan kunt u ook hier de Parkinson Liga steunen of lid worden.La stanza più affollata d’Italia? 
La cucina!

De drukste kamer in Italië? 
De keuken! Ons blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

Voeg je bij 1.587 andere volgers


Nieuws Parkinson, verkeer en meer

Topic > ‘Eerste symposium ProPark-onderzoek 30 juni!’ <—Samen Parkinson de Wereld uit fietsen! Fiets of doneer jij ook mee? / ‘Fietsen voor Parkinson Gouda’ – Bewegen helpt, maar hoe? / Parkinsonisme Vereniging -Op weg naar een medicijn dat parkinson afremt? / Parkinsonisme Vereniging -Yopperkids / Parkinsonisme Vereniging -Doe mee met een project om meer te leren over…

Extra editie Parkinson, verkeer en meer

Topic > De overheid beschermt mensen en natuur onvoldoende tegen schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen, manifest van 36 partijen. De Tweede Kamer krijgt het manifest op 25 april 2023 aangeboden <—Updates over Covid-19 in Nederland –ParkinsonNL mede-initiatiefnemer manifest Bestrijdingsmiddelen / ParkinsonNL -Samen impact creëren / Parkinson Alliantie Nederland -Laat Parkinson niet winnen / Parkinsonisme Vereniging -Overheid beschermt mensen en natuur onvoldoende tegen bestrijdingsmiddelen /…Parkinson Vraagbaak
Hobby’s van mede Parkinsonians
Parkinson op Maat de studie

Wie denkt dat mensen met parkinson achter de geraniums zitten, heeft het mis. Veel mensen met parkinson leiden nog een actief leven en zijn erg enthousiast over hun hobby’s. In het Parkinson Vraagbaak thema van deze maand vertellen verschillende mensen met parkinson over hun hobby’s ter inspiratie. We willen iedereen heel erg bedanken voor de mooie bijdrages!
Klik hier om alle hobby’s te bekijken
Parkinson op Maat deelnemen


Maestro Ezio Bosso


“Io li consosco I domani che non arrivano mai
Conosco la stanza strettaE la luce che manca da cercare dentro
Io li conosco i giorni che passano uguali. Fatti di sonno e dolore e sonno
per dimenticare il dolore “


“Ik ken ze, morgen die nooit komt”
 Ik ken de smalle kamer. En het licht dat ontbreekt om naar binnen te kijken
 Ik ken ze, de dagen die hetzelfde voorbij gaan. Feiten over slaap en pijn en slaap
 om de pijn te vergeten “

Ezio Bosso
%d bloggers liken dit: