Veel gestelde vragen

Voormalig rijinstructeur en rijangstcoach en nu adviseur op het gebied van parkinson en verkeersdeelname Hans van Geluk beantwoordt 8 vragen over parkinson en verkeer.

Parkinson en de rijtest van het CBR. Hoe gaat dat?

Parkinson op Maat Vraagbaak

Tot wanneer is iemand met parkinson in staat om auto te rijden?

Parkinson op Maat Vraagbaak

Ben je nog verzekerd als je met de ziekte van Parkinson gediagnosticeerd bent, maar geen aantekening op je rijbewijs hebt?

Parkinson op Maat Vraagbaak

Heeft mijn Parkinsonmedicatie invloed op mijn rijvaardigheid?

Parkinson op Maat Vraagbaak

Mag je nog autorijden als je last hebt van freezing?

Parkinson op Maat Vraagbaak

Wat kun je doen bij angst om te gaan autorijden met parkinson?

Parkinson op Maat Vraagbaak

Ik mag niet meer autorijden door mijn parkinson, zijn hier oplossingen voor?

Parkinson op Maat Vraagbaak

Waar kan ik terecht voor meer informatie?

Parkinson op Maat Vraagbaak

Disclaimer


Andere vragen

Mag ik met een buitenlands rijbewijs in Nederland rijden?

Heeft u een rijbewijs dat is afgegeven in één van de landen van de Europese Unie (EU) of Europese Vrijhandelsassociatie (EVA) en woont u in Nederland? Dan mag u hier nog 15 jaar mee blijven rijden in Nederland (na datum afgifte van het buitenlandse rijbewijs). Dit geldt voor de categorieën AM, A1, A2, A, B en BE. Voorwaarde is wel dat het rijbewijs nog geldig is.  AM is voor de bromfiets waar ook de brommobiel onder valt.

Kan ik met een buitenlands rijbewijs een rijtest doen?

Met je rijbewijs uit het buitenland kan je ook de rijtest doen. KIjk voor de zekerheid op de website van de RDW.

Kan ik mijn verlopen rijbewijs nog verlengen?

Ja dat kan. Wel zo snel mogelijk een afspraak maken bij de gemeente om het rijbewijs te verlengen.
In de tussenliggende periode mg je niet autorijden. Dus even wachten totdat je je nieuwe rijbewijs in bezit hebt. Kijk ook bij Rijksoverheid.

Mag ik met een verlopen rijbewijs een rijtest doen?

Ook zonder geldig rijbewijs mag u een rijtest afleggen. Wanneer u de rijtest in uw eigen voertuig doet, adviseren wij u wel om u door iemand met een geldig rijbewijs van en naar de rijtest te laten rijden. De uitzondering geldt namelijk niet voor het rijden van en naar de afspraak. Wanneer u geen geldig rijbewijs heeft, kunt u er ook voor kiezen de rijtest in een lesvoertuig te doen. Kijk ook op CBR.


Heeft u vragen?

Mocht uw vraag hier niet tussen staan schroom dan niet om mij deze via onderstaande contact button te stellen. Ik kom daar dan z.s.m. op terug.


Parkinson Op Maat. Helpt u mee?
De Parkinson Op Maat-studie is een onderzoek naar het ontstaan en verloop van de ziekte van Parkinson. Door een grote groep mensen met parkinson twee jaar lang te volgen, willen we nieuwe kennis opdoen en een basis leggen voor persoonsgerichte behandelingen. Lees hier meer informatie over Parkinson op Maat.


Gebruikt u nog geen Parkinson medicatie?
Met Parkinson Op Maat De Novo gaan we op zoek naar de gouden graadmeter voor de ziekte van Parkinson. Om parkinson in de toekomst op een betrouwbare en objectieve manier te kunnen meten en zo beter onderzoek te kunnen doen.
U kunt meedoen aan Parkinson Op Maat De Novo als u de ziekte van Parkinson heeft en nog geen Parkinsonmedicatie gebruikt. Onder Parkinsonmedicatie verstaan we levodopa en dopamine agonisten. Om mee te doen is het verder belangrijk dat u in de afgelopen twee jaar de diagnose parkinson heeft gekregen. Lees hier meer informatie over Parkinson Op Maat De Novo%d bloggers liken dit: