Bistecca con pancetta e rosmarino / Biefstuk met pancetta en rozemarijn

Formaggio, salsiccia e carne

Voor 2 personen
Ingrediënten,

biefstukken van goede kwaliteit, zout, zwarte peper, 4 dunne plakken Pancetta, 2 takjes verse of een handvol gedroogde rozemarijn, olijfolie, een glas rode wijn van goed kwaliteit of 1 borrelglaasje Brandy, extra vergine olijfolie, roomboter,

Bij dit recept hebben we zelfgemaakte Gnocchi (van te voren gemaakt, uit de diepvries) met Gorgonzola saus en uit de oven gegrilde groenten geproefd (gebruik diverse groenten die je nog over hebt). Scroll voor alle drie de recepten naar beneden op betreffende pagina)
Let op: als je de Gnocchi nog moet maken houd dan rekening met de bereidingstijd, zie pagina zelf maken.Snijd kruislings wat sneden in de biefstuk waar je straks de zout, peper en rozemarijn in verstopt. Breng de biefstuk goed op smaak met zout en zwarte peper (die gaan ook in de sneden zitten). Wikkel nu twee plakken Pancetta om iedere biefstuk langs de rand (je mag nadat je de rozemarijn ook in de sneden hebt gewreven) de hele biefstuk met pancetta omwikkelen. Als je verse Rozemarijn gebruikt kan je de hele takjes in de sneden verstoppen. gebruik je gedroogde, vijzel deze dan fijn en smeer het samen met het zout en de zwarte peper in de sneden.
Je kan de biefstuk bakken of grillen,
Bakken doe je in een koekenpan en bedek je de bodem met olijfolie en zet hem op hoog vuur. Zodra de pan heet is bak je de biefstuk 2 min aan beide kanten voor raro, 4 min voor medio en 6-7 min voor ben fato. Wanneer de biefstuk de gewenste garing heeft, giet je het glas rode wijn erover. Laat dit 30 sec door verwarmen en serveer meteen.
Grillen doe je in een grillpan, die je ver van te voren op hoog vuur koken heet laat worden. Smeer voor het grillen de biefstukken in met olijfolie en grill de biefstukken aan beide zijden voor 3-4 min of hoelang je wilt, let op dat de biefstuk niet te droog wordt van binnen. Blus af met de Brandy, serveer meteen.

Serveer de biefstuk met de Gnocchi in Gorgonzola saus en gegrilde groente uit de oven.

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: