Panzerotti Gallesi Pannenkoeken met zalm, ricotta en prei

Tutto dal mare, pesce, gamberi e calamari e polpo

Voor 2 personen
Ingrediënten,

15 gr roomboter, 1/2 el suiker of bruine suiker, 1/2 prei, 60 gr gerookte zalm, zout, zwarte peper, Fritelle / Pannenkoeken (zie pagina ‘Zelf maken van Brodo tot Antipasti’), Besciamella / Bechamelsaus (zie pagina ‘Salsa’), nootmuskaatMaak eerst de Fritelle / Pannenkoeken volgens recept op ‘Zelf maken van Brodo tot Antipasti’. Maak er zes per persoon. Maak ook de Besciamella / Bechamelsaus volgens recept op ‘Salsa’ .
Verwarm daarna de oven voor op 180 gr.
Smelt de boter en de suiker in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden prei toe en laat dit ongeveer 4 min zachtjes bakken tot de prei zacht is en de suiker is gekarameliseerd. Neem van het vuur en laat 5 min afkoelen. Doe in een kom, meng de ricotta en de fijn gesneden gerookte zalm erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Maak nu de witte saus weer warm en breng op smaak met wat nootmuskaat.
Vet een ovenschaal in met wat boter. Verdeel het ricotta-zalmmengsel over de pannenkoeken en bestrijk ze helemaal tot aan de randen. Rol de pannenkoeken op en leg ze in de ovenschaal. Giet de witte saus over de pannenkoeken. Bak ongeveer 20 min in de oven tot de saus borrelt en zet vervolgens 5 min onder de grill om de bovenkant mooi bruin te laten worden.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: