Tagliatelle con zucchini / Tagliatelle met courgette

Pasta, Riso o Verdure


(uit het bijzondere boek ‘Cucina Italiana’, teksten Roelf Holtrop, fotografie en vormgeving Hans Morren, www.hansmorren.nl)

Wij gebruikte voor deze variant een gele courgette en Tagliatelle e spinaci (deze kan je kopen bij een goede Italiaanse speciaalzaak, Qua Italia of bestellen bij Fico Eataly World Bologna).

Voor 4 personen
Ingrediënten,

400 gr Tagliatelle, 2 knoflook, 400 gr courgette, 5 el extra vergine basilicum olijfolie (zelf ingemaakt en heerlijk), peper, zout, Parmezaan, als dolce doen we zelfgemaakte ‘Kastanjegebak’ met een glaasje desert wijn)Zet een pan water op voor de Tagliatelle. Snijd de knoflook in stukjes en fruit deze in de extra vergine basilicum olijfolie in een braadpan. Rasp de courgette en voeg deze toe. Kook ondertussen de Tagliatelle al dente. Roer de courgette door de olie met knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe. Mend se Tagliatelle door de saus en serveer met Parmezaan.

Het is herfst en omdat het gerecht niet al teveel is nemen we lekker een stuk ‘Kastanjegebak’ met een overheerlijk glaasje desert wijn als dolce toe. Hmmmmm.

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: