Seppie in nero con Polenta / In inkt gestoofde inktvis met Polenta

Tutto dal mare, pesce, gamberi e calamari e polpo

Voor 4 personen
Ingrediënten,

3 grote inktvissen (ongeveer 800 gr totaal) met inktzak of schoongemaakte inktvis (of tubes uit de diepvries) zonder inktzak; maar met inkt uit een voorverpakt zakje of potje, 3 el olijfolie, 2 knoflook, 1 glas witte wijn, 400 gr gehakte tomaten uit blik, handvol bladpeterselie (of droog uit de pot), een snufje peperoncino, Polenta zoals beschreven op pagina ‘Zelf maken van Brodo tot Antipasti’ (scroll naar beneden)

Als je de langzame polenta maakt, moet je er ongeveer gelijktijdig met de inktvis aan beginnen; kijk voor het recept op Zelf maken van Brodo tot Antipasti (scroll naar beneden)


Seppie in nero con polenta


Als je verse inktvis gebruikt kijk dan voor het schoon maken ook op ‘Zelf maken van Brodo tot Antipasti’ (scroll naar beneden). Snijd het lijf, tentakels of tubes in grove stukken. Dep ze droog met keukenpapier. Verhit de olie in een braadpan en voeg de inktvis toe. Bak de inktvis op hoog vuur tot het vocht begint te verdampen en de inktvis goudkleurig wordt. Voeg nu de gehakte knoflook toe en roer door elkaar, temper het vuur iets. Zodra je de knoflook begint te ruiken blus je het af met de wijn, laat verdampen. Snijd de inktzak open (of neem ongeveer twee theelepels inkt uit het zakje of pot) en meng het met drie el lauw water, doe het gelijk bij de inktvis/knoflook in de pan, meng goed. Voeg de gehakte tomaten uit blik, fijngesneden bladpeterselie, peperoncino, zout en zwarte peper toe en laat het geheel voor 5 min goed door koken, zet het vuur laag en laat voor 40 min met de deksel schuin op de pan stoven totdat de inktvis zacht en mals is. Haal 10 min voor tijd de deksel van de pan, zodat de saus gaat inkoken. Maak ondertussen de langzame polenta, die heeft aan bereidingstijd ook ongeveer 40 min nodig. Let op dat de saus niet te droog wordt, voeg dan wat water of als je het lekker vind nog wat wijn toe om de saus wat smeuïger te maken.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: