Risotto di asparagi e scampi Risotto met asperges en garnalen

Tutto dal mare, pesce, gamberi e calamari e polpo

Voor 4 personen
Ingrediënten, doe het rustig maken met liefde en onder het genot van een lekker glas witte wijn,

12-16 garnalen mag in jasje, hoeft niet!, 360 gr asperges, 1 ui, 4 el olijfolie, 250 gr arborio risotto, 1 glas witte wijn, 1 borrelglaasje Brandy, 1 el roomboter, eventueel geraspte Parmezaan


In Venetië kan je heerlijk vis eten

Bij risotto hoort Brodo! Maak de vis bouillon van de pagina zelf maken van Brodo tot Antipasti’ en laat deze lekker lang pruttelen. Doe er de onderkant van de asperges bij + de pantsers van de garnalen, zie hieronder,

Pel de garnalen als ze nog in het pantser zitten en doe de pantsers bij de bouillon zodat deze de ultieme vis smaak krijgt. Maar mogen ook kant en klare garnalen zijn als pellen je niet makkelijk afgaat. Was de asperges goed en breek de houterige onderkant van de asperges af en doe die ook bij de brodo. Snijd de punten van de asperges en leg deze apart. Snijd nu de rest van de asperges in kleine ringen.

Bak in een braadpan met dikke bodem de ui in 3 el olijfolie zacht, voeg de in kleine ringen gesneden asperges toe en bak die kort mee. Als de ui glazig is voeg je de rijst toe, bak ook die even op hoog vuur mee. Zorg dat alle rijst goed bedekt zijn door de olie en roer regelmatig. Nu the sound of the kitchen, doe het glas witte wijn erbij in de pan, tssss. Temper het vuur en laat de wijn verdampen, hij kruipt in de riso. Voeg nu lepel voor lepel ongeveer 500 ml bouillon toe en roer regelmatig door. Voeg later als je een romige risotto wilt nog eens 125 ml toe. Bewaar de bouillon!

Verhit, wanneer de risotto bijna klaar is een gril pan de resterende olie. Als de pan goed heet is doe je de garnalen en asperge punten in de pan en laat ze grillen totdat de garnalen aan beide kanten goudbruin zijn. Blus de garnalen en aspergepunten met de Brandy (vis moet blijven zwemmen), maar je kan ze ook flamberen. Neem in dat geval niet een heel borrelglaasje, maar de helft. Voeg wat zout toe. Roer de roomboter, garnalen met asperges en eventueel de parmezaanse kaas nu door de risotto en bestrooi met zwarte peper. Doe de overgebleven brodo in een diepvries bakje en bewaar voor een volgende laatste keer.

Dit is een van onze favorieten, met een goed glas witte wijn erbij.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: