Risotto con gorgonzola e sedano / Risotto met gorgonzola en bleekselderij

Pasta, Riso o VerdureIk ben verzot op Risotto. Maakt niet uit wat je er in of bij doet. Als je hem met liefde maakt en heerlijk romig laat worden kan je hem ook alleen met peper eten. Delizioso!

Voor 4 personen
Ingrediënten,

200 gr bleekselderij, 380 gr risotto, 1 el extra vergine olijfolie, 1 ui, 1 knoflook, 1 ltr groente brodo (groentebouillon), 125 gr gorgonzola, zout, peper, 1 glas witte wijn, Parmezaan

Maak de brodo, of uit de diepvries opwarmen. Snijd de bleekselderij in stukjes. Bewaar de groene blaadjes voor garnering. Doe de extra vergine olijfolie in een braadpan en snij de ui en knoflook in stukjes, fruit de ui en knoflook totdat hij begint te verkleuren. Voeg de risotto toe en zorg dat alle rijstkorrels door de olie heen gaan zodat de korrel de olie kan opnemen. Als de risotto een beetje aangebakken is, doe je de sound of de kitchen, tsssss. Juist witte wijn erbij, lekker doorroeren vind de risotto heerlijk. Laat de risotto de wijn opnemen.
Doe nu de bleekselderij, zout, peper naar smaak erbij en roer voorzichtig met liefde door elkaar. Doe af en toe onder goed roeren een lepel brodo erbij. Rustig aan doen de rijst moet niet verzuipen. Beetje roeren, dan weer wat brodo, totdat de bleekselderij net nog knapperig is en er een heerlijke mooie risotto ontstaat. Doe nu de gorgonzola erbij zodat de risotto romig wordt. Garneer met de overgebleven blaadjes bleekselderij. Eventueel de Parmezaan over de risotto op het bord.
Serveer direct met een heerlijk glas wijn.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: