Prima Vera Risotto di verdure / Lente!, Groente RisottoDit recept mag je met alle groente maken die je wilt. Deze variant is speciaal voor het voorjaar!

Voor 4 personen
Ingrediënten,

225g asperges, 2 verse artisjokken, 200 g courgettes, 150 g doperwten, vers of uit de diepvries, 1 kleine ui, handvol munttakjes, 1,5 liter groentebouillon (Brodo), sap van een halve citroen, 4 eetlepels olijfolie, 250 g risotto, 125 ml witte wijn, 30 g roomboter 3-4 eetlepels geraspte Parmezaan, 2 eetlepels gehakte peterselie, extra vergine olijfolie, bloem (genoeg om de plakjes van de artisjok te bedekken)


Maak de asperges schoon, snijd ze schuin in stukken laat de punten heel. Doe de afsnijdsels straks bij de groentebouillon. Maak de artisjokken schoon. Verwijder de buitenste bladeren snijd een stuk van de bovenkant af Halveer de artisjok, verwijder het hoor snijd elke helft in plakjes van 4-5 mm dik (Leg de plakjes eventueel in koud water met een beetje citroensap om te voorkomen dat ze zwart worden). Maak de groentebouillon volgens het recept. Voeg de kontjes van de asperges, wat buitenste bladeren van de artisjok toe.
Verhit de olie in een ruime pan & bak de fijn gesneden ui zacht. Voeg de aspergestukjes, de in schijfjes gesneden courgettes, doperwten toe en zet het vuur even hoog (als je kant en klare doperwten gebruikt, doe deze er dan iets later bij). Voeg de risotto toe en meng goed zodat de korrels geheel door de olie bedekt zijn. Voeg zout en peper toe. Blus de riso met de wijn en laat pruttelen tot de wijn verdampt is. Voeg 500 ml hete bouillon beetje bij beetje toe, zet het vuur lager & laat ongeveer 10 minuten sudderen tot het merendeel is opgenomen, Voeg nog eens 250 ml hete bouillon toe en roer die voorzichtig door de rijst. Voeg zo nodig nog 250 ml toe. Na in totaal ongeveer 20 minuten moet de rijst romig gaar zijn. De risotto mag niet zo droog worden dat je moet blijven roeren. Haal de pan van het vuur. De volgende stap is het toevoegen van de roomboter, de geraspte Parmezaan en de fijn gesneden verse peterselie (bewaar wat voor garnering), roer voorzichtig door elkaar.
Voeg zo nodig zout toe. Laat, net voordat de risotto klaar is, de plakjes artisjokken uitlekken. Dep ze droog haal ze aan beide kanten door de bloem. Neem een pan met antiaanbaklaag waar de artisjokken bij voorkeur in één lengte in passen. Bedek de bodem met olie verhit de pan. Bak de artisjokken aan beide kanten goudkleurig & knapperig Haal ze uit de pan & leg ze op een bord met keukenpapier. Dien de risotto op met de hete gebakken artisjokken erop plus de verse munt, wat extra Parmezaan en zwarte peper.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: