Penne corte con funghi, pollo e olio al tartufo / Korte penne met champignons, kip en Truffelolie van Hans

Pasta, Riso o Verdure

Voor 4 personen (feestmaal voor vrienden of familie)
Ingrediënten,

350 gr korte penne, 2 bakken kastanjechampignons, 1 grote witte ui, 3 tenen knoflook, 200 gr kip, rozemarijn, tijm, peper, zout, truffelolie, extra vergine olijfolie, 1 glas chianti, 1 blokje kippenbouillon, 50 gr geschaafde Parmezaan



Doe rozemarijn en tijm fijnmalen in een vijzel. Doe de truffelolie in een grote kom waar alle kip ruim in past, doe de rozemarijn en tijm hierbij. Snijd de kip in stukken van 1 x 1 cm. Doe ze in de kom met de marinade en doe er peper en zout naar smaak bij. Meng alles goed en dek af met folie. Zet voor ruim vijf uur in de koelkast.

*Als vooraf nemen we van te voren gemaakte pompoen/zoete aardappel zuppa!

Als je gaat beginnen met koken zet je een braadpan op middelhoog vuur en schep met een schuimspaan de kip uit de kom in de pan. Zodra de kip erin ligt zet je het vuur hoger en bak je de stukjes kip rondom bruin aan. Zet de marinade opzij. Snijd de ui fijn en de knoflook in plakjes. Doe deze bij de kip en bak alles nog aan totdat de ui glazig is en je de knoflook begint te ruiken. Doe er wat extra peper bij.
Zet ondertussen een ruime hoeveelheid water op voor de korte penne.
Doe de in vieren gedeelde champignons bij de kip, ui, knoflook mengsel en voeg de marinade toe, eventueel met nog wat truffelolie erbij. Als de champignons gekrompen zijn voeg je de wijn erbij. Laat op laag vuur inkoken. Kook ondertussen de korte penne al dente.
Zodra de penne al dente is schep je wat kookvocht bij de kip/champignons en voeg de korte penne erbij. Hussel rustig en laat alles nog een paar minuten aan elkaar wennen, anders krijgen ze ruzie.
Schep het hele mengsel in een mooie schaal en strooi er parmezaan overheen.

Als dolce nemen we lekker een stuk van de La Torta di riso e citrone / de taart met rijst en citroen

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: