Panzerotti Tradizionali Klassieke pannenkoeken gevuld met spinazie en ricotta

Formaggio, salsiccia e carne

Hou je van pannenkoeken? Probeer deze eens!

Voor 4 personen
Ingrediënten,

1 hoeveelheid pannenkoekbeslag, zie het recept hieronder! ( of 1 pak pannenkoekenmeel, volgens de verpakking), klontje roomboter, 1 hoeveelheid bechamelsaus, 240 gr spinazieblaadjes gewassen en droog gedept, 125 gr ricotta, 125 gr mascarpone, 60 gr geraspte Parmezaan, zout, peper, nootmuskaat

Kook de spinazie ongeveer 5 min in weinig water totdat deze geslonken is. Haal van het vuur, giet af en laat afkoelen. Zodra de spinazie afgekoeld is druk je al het vocht er uit. Doe de spinazie in een kom, meng de ricotta, de mascarpone en parmezaan erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verwarm de oven op 180 gr. Maak de pannenkoeken, voor ieder 3 stuks.
Maak ondertussen de bechamelsaus en zet apart (zie voor het recept Salsa, even naar beneden scrollen!)
Vet een ovenschaal in met boter. Bestrijk de pannenkoek met 2 el van de vulling, helemaal tot de randen. Rol de pannenkoeken op en leg ze in de ovenschaal. Er mag best wat ruimte tussen de pannenkoeken zitten; dat is juist goed omdat de bechamelsaus er dan mooi tussendoor kan lopen.
(Als je dit gerecht voor een etentje maakt, zet je de pannenkoeken nu in de koelkast totdat je gaat eten).
Maak de bechamelsaus weer warm, die ondertussen koud en vast geworden is – verdun hem indien nodig met een beetje melk. Giet over de pannenkoeken en bestrooi met parmezaan. Bak 15 min in de oven en zet vervolgens 5 min onder de grill om de bovenkant mooi bruin te laten worden.

Dit gerecht kan je ook met kant en klare cannelloni maken. Voor 4 personen heb je dan de dubbele hoeveelheid vulling nodig. Vul 12 cannelloni, bak ze ongeveer 25 min (of volg de aanwijzing op de verpakking) in een oven op 180 gr en zet ze nog 5 min onder de grill.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: