Insalata di asparagi con pollo affumicato e rucola / Asperge salade met gerookte kip en rucola


Pasta, Riso o Verdure

Deze keer met zeer goede kwaliteit extra vergine olijfolie en balsamico di Modena. Dit gerecht maken we altijd een keer op een warme dag als de oogst van de groene asperge  is geweest.

Voor 2 personen
Ingrediënten,

8 groene asperges per persoon, 150 gr rucola, 2 eieren, 25 gr pijnboompitten, 125 gr gerookte kipParmezaan, Balsamico, extra vergine olijfolie, 2 stukken bruin stokbrood

Gebruik goede kwaliteit extra vergine olijfolie en balsamico

Kook de eieren hard. Zet de grillpan op hoog vuur en grill de stukken bruine stokbrood tot ze en mooie harde korst hebben. De groene asperges hoef je niet te schillen, was de asperges en breek het houtachtige onderstuk af. Hij breekt daar waar het houtachtige begint (de kontjes kan je invriezen en gebruiken voor bijvoorbeeld in de Brodo voor risotto). Omdat we de asperge gaan grillen hoef je ze niet voor te koken. Was de rucola, laat uitlekken en verdeel over de borden. Snijd de eieren in vier parten en verdeel de acht stukken over de borden. Snijd de gegrilde kip in plakken en grill ze op grillpan totdat beide kanten bruine strepen hebben, snijd ze hierna in repen. Grill in dezelfde pan de in stukken van 2-3 cm gesneden groene asperges. Verdeel de gegrilde kip en gegrilde asperges ook over de borden. Rooster nu de pijnboompitten licht bruin en strooi ze ook over de borden. Garneer met een grote hoeveelheid geraspte Parmezaan, Balsamico en de extra vergine olijfolie. Aan tafel doet ieder naar eigen smaak zout n zwarte peper toevoegen. Lekker met de geroosterde stokbrood.

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: