Hansa al regù di carne/ Hansa Pasta met vleessaus

Formaggio, salsiccia e carne

Onze jongste dochter gaf deze naam aan het onderstaande recept toen ik dit gemaakt had. Het lijkt op bovenstaande saus, alleen komen er meer ingrediënten bij. We maken wel de tomatensaus nu zelf.

Voor 4 personen
Ingrediënten,

4 el olijfolie 5 verse tomaten, 2 wortelen, 2 stengels bleekselderij, 1 ui, 1 knoflook, 1/2 rode peper, 1 takje rozemarijn (of uit een potje), 2 el organo, 300 gr rundergehakt (of half om half), 2 glazen rode chianti of andere rode wijn, 1 borrelglaasje Brandy, 400 gr penne of rigatoni, extra vergine olijfolie, Parmezaan of pecorino, zout, peper

Als eerste doen we de ragù maken. Zet een grillpan op het vuur. Doe het gehakt in een kom met olijfolie (geen extra vergine) en de rozemarijn. Kneed alles door elkaar en maak op een houten plank er een soort platte hamburger van. Doe er peper overheen en leg deze kant met peper in de hete grillpan, doe dan de andere kant met peper. Laat het gehakt goed donkerbruin worden. Zodra het kan draai je het gehakt om en laat de andere kant ook goed donkerbruin worden. Blus af met de Brandy, haal direct van de grill en snijd het vlees met liefde fijn.

Uien snipperen, knoflook in plakjes, rode peper in stukjes en bakken in een braadpan. Ondertussen water op zetten voor de pasta. Dan snijden we de wortelen in plakjes, bleekselderij in halve maandjes en doen die bij de andere groenten. Afblussen met de wijn en de wijn laten inkoken. Dan de tomaten erbij in stukken, oregano, zout en peper toevoegen. Gehakt ook toevoegen en lekker laten pruttelen op laag vuur. Ondertussen de penne al dente koken en daarna met wat kookvocht bij de saus toevoegen. Nog even laten staan, extra vergine olijfolie erbij en opdienen. Parmezaan aan tafel over de pasta op de borden.

Ook lekker is in plaats van het gehakt verse tonijn of tonijn uit blik te gebruiken! Zie recept op de vis pagina. Let op andere ingrediënten!

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: