Festoso o Gnocco / Feestelijk Gnocco

Formaggio, salsiccia e carne

Voor 4 personen
Ingrediënten,

Voor de Gnocco: basisdeeg voor aardappel gnocchi, 700 gr spinazie, 1 knoflook, roomboter, geraspte Parmezaan, zout (Gnocco is gevulde Gnocchi)

Voor de saus: 300 gr tomaten, 1 ui, 1 wortel, 1 stengel bleekselderij, 50 gr pancetta (of 1 bakje spekblokjes), 300 gr rundergehakt, 1 glas chianti, olijfolie, extra vergine olijfolie, zout, peper

Bella Serata!

Snijd de tomaten in stukken. Snijd de ui, knoflook en bleekselderij fijn. Bak deze samen met de pancetta (of bakje spekblokjes) in een braadpan in een flinke scheut olijfolie op laag vuur voor ongeveer 30 min. Voeg dan het gehakt toe, breng op smaak met zout (niet teveel, de pancetta of spekblokjes zijn al zout) en peper en bak tot het gehakt gaar is. Blus af met de chianti en laat verdampen. Voeg nu de tomaten toe en laat op laag vuur voor ongeveer 2 uur sudderen.

Was de spinazie. Doe hem met aanhangend water en zout in een koekenpan en laat slinken. Laat in een vergiet uitlekken, druk het vocht eruit en hak de blaadjes fijn. Laat ze in een pan met een klontje roomboter en de geperste knoflook enkele minuten op smaak komen. Maak dan de Gnocco.
Leg het gnocchi deeg op een schone theedoek. Rol het uit tot een dikke lap en verdeel daarover de helft van de saus, maar doe niet teveel vocht op het deeg. Verdeel de spinazie in een gelijkmatige laag over de saus en bestrooi met veel parmezaan. Rol net behulp van de theedoek het deeg op en wikkel de rol stevig in de theedoek. Bind de theedoek aan beide uiteinden goed vast. Breng een grote pan water aan de kook en zodra het kookt voeg je een beetje zout toe en leg dan voorzichtig de ingepakte gnocco erin. Kook een halfuurtje, haal uit de pan en verwijder de theedoek. Serveer de gnocco in plakken met de rest van de saus en bestrooi met geraspte parmezaan.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: