Zuppa di patate dolci con zucchine piccanti / Pittige courgette zoete aardappel soep

Salse, Zuppe olio d’oliva

Zuppa

Voor 4 personen
Ingrediënten,

2 courgettes, 250 gram zoete aardappel, 4 tenen knoflook, 2 sjalotjes, 1/4 tl chilipoeder, 1/4 tl paprikapoeder, 1 tl tijm, 2 bouillonblokjes (groente (voor vegetarische variant) of kip), 2 el extra vergine olijfolie, 1 ltr groentebouillon, 2 stokbroden

Snij de courgette, zoete aardappel, sjalot en knoflook in stukken. Zet een ruime pan op het vuur en verwarm de extra vergine olijfolie. Doe de courgette, aardappel, sjalot en 3 knoflook in de pan en bak ze voor 5 min mooi bruin. Doe de chili poeder, paprika poeder, tijm en de bouillon erbij en bak de groentes nog 3 minuten terwijl je ze om blijft scheppen.
Voeg water toe tot de groentes net onder staan en zet de pan vervolgens op laag vuur. Laat de groentes koken tot de zoete aardappel en courgette gaar zijn (je moet er eenvoudig in kunnen prikken). Snijd ondertussen de stokbroden in plakjes en grill de crostini aan beide kanten, besmeer met een half teentje knoflook. Mix de soep tot een egaal mengsel met een staafmixer of blender. Maak op smaak met zout, peper en eventueel nog wat kruiden.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: