Zuppa di lenticchie con indivia / Linzensoep met andijvie

Salse, Zuppe olio d’oliva

Zuppa


Note: Hoeveelheid eiwit in linzen?

5,3 gram in 1 opscheplepel (60 gram). Omdat er veel eiwitten in linzen zitten kan je het beste langer dan één uur na de inname van Parkinson medicatie de linzen nuttigen. Dit om de risico van een off-moment te reduceren.

Waarom heb je eiwit nodig?

Eiwitten geven je lichaam energie. Ook zijn ze onder andere belangrijk voor de opbouw van je spieren.

Bron: Voedingscentrum

Voor 2 personen
Ingrediënten,

2 el olijfolie, 1 kleine ui gesnipperd, 1 grote wortel in kleine stukjes, 3-4 knoflooktenen fijngehakt, 1/4 tl chilivlokken, 1 blik tomatenblokjes of passata, 250 ml groene linzen, tijm, 1 laurierblad, verse peterselie, de korst van Parmezaanse kaas, 1,5 liter groentebouillon, zout en peper, 1 kleine krop andijvie, grof gesneden of een zak andijvie, geroosterd brood

Verwarm de olie op middelhoog vuur in een soeppan en fruit daarin al roerend de ui en wortel totdat ze zacht zijn. Bak dan de chilivlokken en de knoflook even mee. Voeg nu de tomaten toe en laat die een minuut of tien op laag vuur mee pruttelen. Voed de korst van de Parmezaan toe en laat mee koken (haal deze na een kwartier eruit, anders valt hij uit elkaar). Spoel de linzen goed af en Laat die ook een paar minuten mee pruttelen. Voeg dan de bouillon toe samen met de kruiden. Breng aan de kook, zet het vuur dan laag en laat de linzen een half uur koken. Voeg dan de andijvie toe en laat de soep nog een kwartier pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: