Verdure grigliate con zucchine gialle e aceto balsamico / Gegrilde groenten met gele courgette en balsamico

Pasta, Riso o Verdure

Voor 4 personen
Ingrediënten,

1 gele courgette, 1 groene courgette, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 grote rode ui, 20 trostomaatjes, 10 tenen knoflook, rode balsamico, peper, zout, 3 stukken stokbrood, Italiaanse kruiden, extra vergine olijfolieZet twee grillpannen op het vuur, één voor het stokbrood op middelhoog vuur en leg direct de stukken stokbrood erin. Draai regelmatig om. En één voor de garoenten.
Was de groenten en snijd de courgette in lange plakken, de paprika in grove stukken, de rode ui in parten en de knoflook laat je heel. De trostomaatjes halveren.
Begin met de courgette en paprika om en om te grillen. Als het niet allemaal in de pan past doe je het in delen, zorg dat ze mooi bruin worden, leg ze direct op een mooie schaal. Doe dan de ui en de knoflook grillen, als laatste de tomaatjes. Allemaal mooie bruine voetjes en heerlijk opgewarmd.
Leg alles over en door elkaar op de schaal. Doe er de Italiaanse kruiden, peper en zout over en hussel liefdevol rustig door elkaar. Besprenkel royaal met balsamico en extra vergine olijfolie.Doe de stukken brood in een mandje en laat ze wachten op de overheerlijke groenten.
Hussel na een tijdje de garoenten nogmaals en dien onmiddellijk op.

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: