Tortiglione con broccoli, pomodoro e pancetta / Tortiglione (soort Rigiatoni) met broccoli, tomaat en pancetta

Formaggio, salsiccia e carne

Tortiglione kan je kopen bij de Plus. Is bijna gelijk aan Rigiatoni en een mooie tube waar de saus lekker gaat inzitten.

Voor 4 personen
Ingrediënten,

1 stronk broccoli, 4 el extra vergine olijfolie, 120 gr pancetta of buikspek, 1 ui, 1 knoflook, 4 roma tomaten, 1 el tomatenpuree, 150 ml groentebouillon, 300 gr tortiglione of rigiatoni, 4 el Parmezaan, zout


Tortiglione con broccoli, pomodoro e pancetta

Maak de broccoliroosjes los, spoel ze af en laat ze uitlekken. Bak in een braadpan de pancetta of buikspek blokjes in hun eigen vet knapperig bruin. Haal ze me een schuimspaan eruit en laat op keukenpapier uitlekken. Gooi het vet weg, maak de pan niet schoon. Zet ondertussen de pan met water voor de pasta op. Doe de olie in dezelfde braadpan en bak de gesnipperde ui en knoflook in plakjes op laag vuur zacht. Doe de pancetta of blokjes buikvet er weer bij. Snijd de tomaat in stukjes en doe samen met de tomatenpuree en de groentebouillon ook in de pan. Breng op smaak met zout en laat 10 min op middelhoog vuur inkoken, roer af en toe. Ondertussen kan je de pasta koken. Voeg na ongeveer 2 min koken de broccoliroosjes bij de pasta en laat in de resterende min meekoken tot ze beide beetgaar zijn. Giet af en voeg toe aan de saus, doe er wat kookvocht bij om de saus wat dikker te maken. Roer rustig door elkaar om de saus in de pasta te vermengen. Serveer met de parmezaan.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: