Tagliatelle con salsa di tonno e pomodoro / Tagliatelle met tonijn en tomatensaus (Hansapasta)

Tutto dal mare, pesce, gamberi e calamari e polpo

Voor 4 personen
Ingrediënten,1 blikje tonijn of twee verse tonijnstukken, 1 ui, 2 knoflook, 2 stengels bl bleekselderij, 1 grote wortel, handvol zwarte olijven met pit, 1/2 rode paprika, 1 groene paprika, handvol groene knoflook olijven, 1 th tomatenpuree, 4  grote tomaten, 2 glazen witte wijn, 2 el olijfolie, extra vergine olijfolie, Italiaanse kruiden, zout, peper, 380 gr tagliatelle

Zet een pan met ruim water op voor de Tagliatelle. Snijd de ui, knoflook, bleekselderij, wortel, paprika allen in kleine stukjes. Bak eerst de ui en knoflook aan in de olijfolie in een braadpan en doe er de Italiaanse kruiden bij. Na een minuut of 3 een glas witte wijn en de tomatenpuree erbij. Dan pas de andere gesneden groente erbij en laat 5 minuten mee bakken, sudderen. Doe er nu nog maar een glas wijn bij, vind de groente lekker en wij ook en laat de wijn verdampen. Snijd de tomaten in blokjes en doe die ook in de pan bij de andere groente. Laat nu op laag vuur inkoken en stamp met een stamper tot een bijna zachte saus. Doe nu de olijven er heel bij (let op straks met eten, er zitten pitten in de zwarte olijven). Kook ondertussen de Tagliatelle beetgaar. Doe naar smaak peper, zout en extra vergine olijfolie in de saus en pas echt op het laatst (je wilt de tonijn vlokkerig houden) doe je de tonijn erbij. Dien meteen op in aparte schalen.

Als je verse tonijn hebt kan je die rauw in stukjes snijden en wat eerder in de saus doen of de tonijn moten eerst aanbakken. Wat je lekker lijkt.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: