Tagliatelle con pomodorini e sarde / Tagliatelle met Kerstomaatjes en sardientjes

Tutto dal mare, pesce, gamberi e calamari e polpo

Voor 2 personen
Ingrediënten,

130 gr Volkoren Tagliatelle, 1 kleine ui, 2 knoflook, 1 stengel bleekselderij, 1/2 bosje verse bladpeterselie, 200 gr kerstomaatjes, 1/2 glas witte wijn, 150 gr sardines uit blik, schoongemaakt of 100 gr verse sardines gefileerd (laat dit door de visboer doen, is wel net zo makkelijk), 4 el olijfolie, extra vergine olijfolieBreng een pan water met zout aan de kook. Verhit ondertussen de olijfolie in een braadpan op laag vuur en fruit de ui in dunne ringen gesneden zacht en glazig met de in dunne plakjes gesneden knoflook, bleekselderij in dunne plakjes en fijn gesneden peterseliesteeltjes. Het blad bewaar je voor garnering. Snijd e kerstomaatjes doormidden en verwijder met je vingers de pitjes (hoeft niet per se). Doe de tomaatjes bij het ui mengsel. Verwarm de saus op hoog vuur totdat alles een beetje ingedikt is en voeg dan de witte wijn erbij, laat het alcohol verdampen en neem de pan van het vuur. Doe de sardines erbij met een flinke scheut extra vergine olijfolie en dek af met een deksel of keukenpapier. Laat de pan zo 5 min staan.
Kook de Tagliatelle al dente, giet af en doe hem bij de sardines met saus. Meng samen met de bladpeterselie blaadjes en nog een scheutje extra vergine olijfolie. Dien onmiddellijk op.

Dit gerecht is heerlijk als het heel warm is, dan komt de zilte smaak van de sardines echt tot zijn recht. Lekker met een goed glas witte wijn of Rosé!

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: