Tagliatelle alle cipolle di Tropea / Tagliatelle met uien van Tropea

Pasta, Riso o Verdure


Tropea, een klein dorpje in de regio Calabrië. De rode uien (van buiten rood, van binnen wit) die hier al meer dan tweeduizend jaar geteeld worden hebben een verfijnde smaak door de stabiele, milde klimaat aan de kust van Calabrië. De uien bevatten veel vitaminen en mineralen en is licht verteerbaar. Heerlijk om rauw, gekookt of gemengd met tomaten en/of groenten te eten.

Voor 4 personen
Ingrediënten,

2 uien van Tropea (te koop bij een goede Trattoria, mogen ook andere rode uien zijn), 1 knoflook, 2 middelgrote courgettes, 4 el extra vergine olijfolie, 1 glas droge witte wijn, 1 el tomatenpuree, 20 gr pijnboompitten, 1 handvol verse bladpeterselie (mag ook droge uit de pot), 1 handvol verse basilicum (mag ook droge uit de pot), chilipeper naar smaak, 360 gr TagliatelleParmezaan of Pecorino, zout

Pel de uien en knoflook, snijd ze in ringen en plakken. Bak ze enkele minuten in de extra vergine olijfolie in een pan. Voeg de afgespoelde een in dunne plakken gesneden courgette toe, meng goed en bak enkele minuten mee. Voeg de wijn toe, breng op smaak met zout, dek de pan af en breng aan de kook. Voeg na 10 min de in water opgeloste tomatenpuree, de pijnboompitten, de fijngehakte peterselie en het gescheurde basilicum toe. Stoof nog 10 min, met het deksel schuin op de pan of ervan af. Roer af en toe. Voeg de fijngesneden chilipeper toe vlak voordat je het vuur uitzet. Kook de Tagliatelle al dente in ruim water met wat zout en extra vergine olijfolie, giet af en meng met de saus. Bestrooi met Parmezaan of Pecorino.

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: