Tagliatelle al pesto di noci e cavoletti di Bruxelles viola / Tagliatelle met walnotenpesto en paarse spruitjes


Paarse spruitjes? Wij kregen deze van een buurman. Ze zijn zoeter, hebben een nootachtige smaak en zijn veel milder dus kinderen zullen ze sneller lekker vinden dan de groene zusjes. Een ideale combinatie is met walnoten. Al zoekende naar een recept kwam ik op tagliatelle met walnotenpesto en paarse spruitjes uit. Klinkt goed, proberen dus. De paarse kleur verdwijnt als je ze kookt, je kunt ze beter roerbakken.
En het was verbluffend lekker!
Zeker in de koude wintermaanden om eens te proberen.


Voor 4 personen
Ingrediënten,

150 g walnoten, 2 teentjes knoflook gesnipperd, 1 theelepel oregano, extra vergine olijfolie, 200 gr tagliatelle, 1 zak paarse spruitjes, 150 gram rookvlees in kleine blokjes (spek mag natuurlijk ook), Parmezaanse kaas, zwarte peper, zout

Kook de tagliatelle en giet af maar bewaar het kookvocht. Maak de pesto door met een staafmixer  in een kom de walnoten, knoflook, oregano, extra vergine olijfolie en een beetje van het kookvocht van de pasta te mengen. Doe de pesto bij de tagliatelle en roer goed. Snijd de spruitjes doormidden.
Bak het rookvlees of de spekjes in een pan en doe er de spruitjes bij. Roerbak de spruitjes nog zo’n 10 minuten. Doe de spruitjes en het rookvlees (spekjes) bij de tagliatelle.
Serveer met Parmezaanse kaas.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’


%d bloggers liken dit: