Stufato di lenticchie di Nonna con pasta / Nonna’s linzenstoof met pasta

Pasta, Riso o Verdure

Dit stoofpotje zou je ook als soep kunnen eten. Het zit vol met gezonde voedingstoffen zodat je een lang voldaan gevoel hebt.

Het gehalte vezels wat in linzen zit is ongekend hoog, zelfs vier keer zo hoog als in zilvervliesrijst. En die vezels zorgen voor een goede spijsvertering en darmwerking. Verder is het een perfecte bron van eiwitten en ijzer. Daarnaast bevatten ze nog fosfor, magnesium, foliumzuur en verschillende B-vitamines.

Voor 3-4 personen, let op dit stoofpotje moet ongeveer 1 uur sudderen
Ingrediënten,

1 el olijfolie, 1 grote ui, 200 gr gedroogde Du Puy linzen (of 200 gr linzen uit blik), 1 knoflook, 100 ml rode wijn, 1 groentebouillonblokje, 4 el tomatenpuree, 1/2 theelepel chilipoeder of 1/2 verse peper, zout, peper, 150 gr conchiglie (schelpjespasta), Parmezaan

Doe de olie in een braadpan en verhit langzaam , snij de ui in stukjes en bak totdat hij glazig is. Voeg de linzen en de knoflook in plakjes toe en schep goed door de olie met ui. Giet de wijn erbij en blijf goed roeren totdat de alcohol verdampt is en je een subtiele wijnaroma over hebt. Giet er 1,5 ltr water bij en doe het bouillonblokje , de tomatenpuree en de chilipeper of peper erbij. Roer wederom goed door en maak verder op smaak met zout en peper. Laat nu op laag vuur voor ongeveer een uur met de deksel op de pan stoven. Haal de deksel van de pan, zet het vuur hoger en voeg de pasta er bij en laat volgens de kooktijd op de verpakking mee pruttelen. Haal van het vuur en dien op in een mooie schaal, laat even staan totdat de saus een beetje ingedikt is. Doe de parmezaan op je bord naar smaak toevoegen.

Je kan ook andere linzen soorten nemen, groene of bruine werken het best. Gebruik liever geen rode linzen, omdat deze snel gaar zijn en uit elkaar kunnen vallen. Controleer altijd de bereidingstijd op de verpakking.

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: