Stracotto con Polenta e Pecorino / Stracotto met polenta en pecorino

Formaggio, salsiccia e carne

Met een paar ingrediënten maak je het lekkerste gerecht……. zoals deze,

Stracotto is stoofvlees gestoofd in rode wijn lekker met romige polenta,

Voor 4 personen
Ingrediënten,

700 gr runderribstukriblappen of sukadelappen, 1 ui in ringen gesneden, 2 knoflook geplet of in plakjes, 1 runderbouillonblokje, 750 ml krachtige rode wijn (merlot, chianti), 1 el tomatenpuree, 2 laurierblaadjes, 8 zwarte peperkorrels, olijfolie, roomboter, 250 gr polenta, 950 ml water, peper, zout  Doe de olijfolie en 2 el roomboter in een braadpan en bak de stukken vlees op hoog vuur voor 5 min in zijn geheel rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min mee. Temper het vuur. Los het bouillonblokje op in 200 ml kokend water en voeg dit met de wijn, laurierblaadjes en peperkorrels toe aan het vlees. Breng zachtjes aan de kook, leg de deksel op de pan en zet het vuur lager en laat 3 uur sudderen totdat het vlees zacht en mals is. Draai regelmatig om. Word de saus te dik voeg dan wat warm water toe.

  Breng voor de romige polenta een ruime pan water met zout aan de kook, en roer de polenta er geleidelijk door. Leg de deksel erop want de polenta gaat uit de pan springen, roer regelmatig en voeg als de polenta te dik wordt er warm water bij. De consistentie moet een soort slagroom structuur krijgen. Zet het vuur wat lager en blijf steeds roeren en eventueel water bij voegen. De polenta moet ongeveer 45 min koken. Doe 10 min voor de eindtijd 1 el roomboter erbij zodat de polenta romiger wordt.

  Haal ondertussen het vlees uit de pan en leg in aluminiumfolie opzij en laat rusten. Haal de laurierblaadjes uit de pan en pureer de saus glad. Laat hem daarna nog 10 min inkoken alvorens het vlees er weer in terug te doen.

  Doe de polenta in een mooie schaal en leg de stukken vlees erop, serveer met de rijke wijnsaus.

  Buon appetito!

  ‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

  %d bloggers liken dit: