Spaghetti tetrazzini / Spaghetti met kip en paddenstoelen uit de oven


Formaggio, salsiccia e carne

voor 2 personen
Ingrediënten,

150 gr spaghetti, 1 pakje gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood), 100 gr kipfilet (of 1 kippenbout, ontbeend, ontveld en in hapklare stukjes gesneden), 2 knoflook gepeld en in dunne plakjes gesneden, 1 bakje gemengde verse paddenstoelen schoongemaakt en in stukken gescheurd, 2 dl witte wijn, 5 dl slagroom, Parmezaan, een takje verse basilicum alleen de blaadjes, zout, zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200 °C/gasovenstand 6. Doe de porcini in een kom en giet er zoveel water bij dat ze net onder staan (ongeveer 0,75 dl), Laat ze een paar minuten wellen (of volg de beschrijving op de verpakking),  Zet een pan op het vuur die zo groot is dat alle ingrediënten erin kunnen en giet er een scheutje olijfolie in. Bestrooi de stukjes kip met peper en zout en bak ze rondom bruin in de olie. Laat de porcini uitlekken, bewaar het weekvocht en doe ze samen met de knoflook en de verse paddenstoelen bij de kip in de pan, laat even aanbakken. Giet de wijn erbij en zet het vuur laag. Laat het zaakje zachtjes pruttelen tot de stukjes kip gaar zijn en de wijn een beetje is ingekookt. Doe nu ook het vocht van de porcini erbij en verwarm alles.
Kook ondertussen de spaghetti in een ruime hoeveelheid water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe er een scheut olijfolie en zout bij, giet de pasta af. Doe ondertussen de room in de pan met de saus, laat de saus tot tegen de kook aan komen en zet het vuur uit. Breng de saus op smaak met royaal zout en zwarte peper uit de molen. Doe de uitgelekte spaghetti bij de saus in de pan en doe driekwart van de Parmezaanse kaas en alle basilicum erbij en roer goed.
Doe het mengsel over in een ovenvaste schaal of pan met antiaanbaklaag en strooi de resterende geraspte Parmezaan erover en zet de schaal in de oven tot de bovenkant van de pasta goudbruin en krokant is en de kaas borrelt. Verdeel het gerecht over de borden, sprenkel er extra vergine olijfolie over en bestrooi het vlak voor het serveren met Parmezaan.

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: