Spaghetti con salsa di panna, spinaci e funghi / Spaghetti met roomsaus, spinazie en champignons

Pasta, Riso o Verdure

Pasta en roomsaus, een heerlijke combo. Roomsaus kun je op vele manieren bereiden en in dit recept doen we spinazie, champignons, spekblokjes en Parmezaan aan de roomsaus toegevoegd.

Voor 4 personen
Ingrediënten,

375 gr spaghetti (deze keer nemen we een dunnere variant van Armando, te koop bij Plus), 1 bakje spekblokjes, 400 gr spinazie, 1 bakje van 250 gr kastanjechampignons, 250 ml room, 1 bakje Grana Padano, peper, zout, extra vergine olijfolie

Zet een pan met ruim water op het vuur voor de spaghetti. Doe ondertussen de spekjes in een pan zonder boter of olijfolie en bak de spekjes knapperig in het eigen vet. Als de spekjes goudbruin zijn schep je ze uit de pan zonder het vet weg te gooien. Laat de spekjes uitlekken op keukenpapier. Snijd de kastanjechampignons in vieren en doe ze met peper in dezelfde pan als het spek. Bak de kastanjechampignons mooi rond bruin aan. Haal ook deze uit de pan en laat naast de spekblokjes uitlekken. Doe wat extra vergine olijfolie in dezelfde koekenpan en bak hierin de spinazie met wat peper. De spinazie slinkt snel als deze heet wordt. Als de spinazie helemaal gaar is, dan laat je al het vocht eruit lekken. Leg de spinazie daarna op een snijplank en snijd deze zo fijn als mogelijk. Doe de spekjes, champignons en spinazie samen in dezelfde pan terug en zet op laag vuur. Kook ondertussen de spaghetti volgens de verpakking. Voeg nu ook de room toe aan de inhoud van de koekenpan. Door de room toe te voegen, is de roomsaus al nagenoeg klaar. Doe nu ook het handje Grana Padano in de roomsaus en laat de kaas smelten. Zet het vuur hoger zodat de room indikt. Proef de roomsaus nu en als je tevreden bent over de smaak is de roomsaus af. Eventueel kun je de saus nog verder op smaak brengen met wat peper en zeezout. Pas hier wel mee op, want de spekjes en de kaas maken de roomsaus ook al zout. De pasta en de roomsaus zijn nu vrijwel tegelijk klaar. Zodra de pasta ‘al dente’ is, giet je deze af in een vergiet. Doe de pasta nu terug in de pan en roer gelijk wat van de roomsaus door de pasta. Door de roomsaus door de pasta te roeren, voorkom je dat deze gaat plakken. De pasta met roomsaus, spinazie en champignon is nu helemaal klaar.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: