Spaghetti con polpo e salsa di pomodoro / Spaghetti met octopus en tomatensaus

Tutto dal mare, pesce, gamberi e calamari e polpo

Dit recept duurt drie en een half uur totaal, dus vroeg beginnen,


Piatto de spaghetti con Polpo

Voor 2 personen
Ingrediënten, dit recept duurt drie en een half uur totaal, dus vroeg beginnen,

140 gr spaghetti, 2 grote tentakels Polpo (octopus) met middenstuk en zuignapjes, 4 el olijfolie, 1 grote ui, 3 tenen knoflook, 1 stengel bleekselderij, 2 wortelen, 30 gr Italiaanse kruiden, 1 rode peper, 1 liter witte wijn (vis moet zwemmen), 1 tak verse platte peterselie, 4 rijpe tomaten, 1 blik tomaten 2, 3 ansjovis, zout, zwarte peper, 1 blokje visbouillon of verse vis-brodo die je misschien nog in de diepvries hebt staan. Maakt niet uit wat voor vis-brodo. Ze bijten elkaar niet meer.

Prepara Spaghetti con polpo e salsa di pomodoro

Doe de uien, knoflook en ansjovis in een braadpan en laat zachtjes smoren. Dan doen we de bleekselderij, wortel in plakjes en rode peper in ringen erbij, de Italiaanse kruiden , peper en zout ook erbij. Vuur hoger zetten. Zout en zwarte peper erbij. Daarna één glas witte wijn erbij en blokje visbouillon erbij (of de brodo die je nog in de diepvries hebt) lekker laten pruttelen totdat de wijn verdampt is. Verse tomaten en blik tomaten mogen er ook in en nog één glas witte wijn erbij. Platpeterselie erin, vuur laag zetten. Rustig laten pruttelen. Polpo in stukken van 1 of twee cm snijden, bij een goede viszaak of op de markt kan je heerlijke en betaalbare octopus (geen inktvis) kopen. Polpo stukjes in de saus met hun voetjes in de saus laten glijden (wees lief voor hem) en drie tot vier uur laten pruttelen (proef af en toe de polpo of hij al gaar is, regelmatig roeren en 2 glazen witte wijn erbij doen, vind de polpo lekker. Als het te nat is vuur hoger zetten om in te laten koken. 10 minuten voordat de Polpo gaar is de spaghetti al dente koken en verder mee laten koken met de saus. Extra vergine olijfolie erbij doen en peterselie on top. Fantastico!


Gustosi spaghetti con polpo e salsa di pomodoro

Gegrilde Octopus

Een andere variant die ook erg lekker is, is de dat je de octopus en knoflook samen grillen in een grillpan (niet schrikken de octopus gaat ineens leven) en afblussen met grappa of brandy. Daarna bij de tomatensaus in de pan of in de pan bij de uien van een later gerecht op deze pagina.

Ook dit is één van onze favorieten, eigenlijk alles wel.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: