Spaghetti alla Carbonara / Spaghetti van de mijnwerkers (kolenwerkers)

Pasta, Riso o Verdure

Voor 2 personen
Ingrediënten,

Omdat de kolenwerkers niet zoveel naar beneden de mijn in konden nemen gebruikte ze altijd hele eieren. Die gingen echt niet het ei staan delen. Veel van deze recepten worden gemaakt van eidooiers. Wij gebruiken altijd het hele ei.

eieren, zwarte peper, 6 el geraspte Parmezaan of pecorino , 100 gr spek van de wang of als je dit te duur vind neem je gewoon spekblokjes, 200 gr spaghetti, That’s all!

Als eerste bak je het spek zo dat het lekker knapperig is (dit duurt even, wel erbij blijven en af en toe roeren, ondertussen zet je een ruime pan water op, breek de eieren in een schaal, doe de zwarte peper erbij en 3 el parmezaan of pecorino en meng alles goed, kook de pasta al dente, als het spek knapperig en goed heet is en de pasta klaar doe je de pasta bij het spek in de pan, sound of the kitchen, tssss, dan doe je het eimengsel erbij en hussel goed, laat even een paar minuten staan, ondertussen doe je zwarte peper op de borden en dien je de spaghetti met saus direct op, de rest van de parmezaan of pecorino erover, finito!

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: