Sardine con maggiorana dal forno / Sardines met majoraan uit de oven uit Venetië

Tutto dal mare, pesce, gamberi e calamari e polpo

Sardines hebben een uitgesproken vissmaak en zitten boordevol omega 3 – visolie – wat betekent dat ze goed zijn voor je geheugen en gewrichten.

Voor 4 personen
Ingrediënten,

4 of 400 gr gefileerde (kan je ook zelf doen, maar doe het zorgvuldig. Laat het anders door een goede visboer doen!) en open geklapte sardines, olijfolie, zeezout, zwarte peper, 1 el majoraan blaadjes of gedroogde majoraan, 2 knoflook, extra vergine olijfolie, geraspte schil van 1 citroen, dunne ringetjes rode chilipeper of vlokken

Sardines zelf fileren; Snijd de kop eraf en snijd met een scherp mesje de buik van kop tot staart in (snijd pas de staart eraf) en verwijder de ingewanden. Klap de sardines open als een boek en leg ze met het vel naar beneden op een snijplank. Druk niet al te hard op elke sardine, draai hem om en trek de ruggengraat in zijn geheel eruit (Zorg dat je echt alles eruit haalt voor mensen die absoluut niet tegen graten kunnen). Spoel de sardines goed en dep ze droog.

Sardine con maggiorana dal forno, broccoli e insalata di pomodori e pane

Verwarm de oven voor op 220 gr. Dep de sardines droog met keukenpapier. Neem een ovenschaal waar ze alle vier goed inpassen en bestrijk die met de olie. Leg de sardines opengeklapt met het vel omlaag in de schaal. Bestrooi ze eerst royaal met zout en peper en dan met de majoraan. Meng in een kommetje de klein gesneden knoflook met een flinke scheut extra olijfolie en wat citroensap en schenk dat over de sardines. Zet ze 5-8 min in de oven.
Neem de sardines uit de oven als ze gaar zijn; het visvlees is dan mooi lichtgekleurd.
Verdeel ze over borden en bestrooi ze met de citroenrasp, blaadjes majoraan en ringetjes of vlokken chilipeper naar smaak. Snijd de citroen in partjes en decoreer ook op het bord met een frisse salade en brood.

Lekker met een frisse broccoli tomaten salade en stokbrood.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: