Salsa di Porri / Prei saus

Salse, Zuppe olio d’oliva

1 hele dikke prei, 2 sjalotten, 2 tenen knoflook, 200 ml groentebouillon, 125 ml kookroom, zout, zwarte peper, Parmigiano Reggiano of Parmezaan

Snijd de prei in mooie dunne ringen en spoel deze daarna af om het achter gebleven zand te verwijderen. Verwijder de schil van de sjalot en knoflook en snij die in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de bouillon alvast zachtjes op het vuur.
Doe de prei samen met de knoflook en sjalot in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en maal er lekker wat verse peper overheen en zeezout. Hussel de ingrediënten door elkaar, zodat deze allemaal met een dun laagje olijfolie zijn bedekt. 
Zet de schaal in de oven voor de duur van 30 minuten. Halverwege de bereidingstijd haal je de schaal 1 keer uit de oven, hussel alle ingrediënten door elkaar en zet daarna terug in de oven voor de resterende 15 minuten (als de groenten al mooi bruin worden haal je ze uit de oven). Als de 30 minuten voorbij zijn, doe je de inhoud van de schaal in een steelpan. Voeg de bouillon toe en mix het geheel tot een mooie gladde prei creme. Voeg nu de kookroom toe en zet even op laag vuur om de room te laten inkoken. Proef de prei creme en voeg desgewenst nog wat vers gemalen peper en zeezout toe.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: