Salsa al gorgonzola con pera e pancetta / Gorgonzola saus met peer en pancetta

Formaggio, salsiccia e carne

Voor 2 personen
Ingrediënten,

1 bakje spekblokjes of 6 dunne plakjes pancetta, 2 peren, 25 gr roomboter, 2 verse takjes tijm (mag ook gedroogde uit de pot zijn), 50 gr walnoten, 1 el bruine of witte suiker, 100 gr rucola, 75 gr Gorgonzola, zout, zwarte peper, extra vergine olijfolie, pasta naar keuze



Kook de pasta volgens de verpakking al dente. Verhit ondertussen een braadpan op middelhoog vuur. Zet het vuur lager zodra de pan heet is en bak er de blokjes pancetta voor 2-3 min. Haal de pancetta uit de pan en zet apart, laat uitlekken.
Bak in dezelfde pan in het vet van de pancetta de in plakjes van 1 cm gesneden peer met de afgeritste tijm en roomboter ongeveer 3 min off in ieder geval dat de peer mooi bruin is. Neem ook uit de pan en zet opzij.
Maal de walnoten fijn en doe die in dezelfde pan (met het lekkere bakvocht van de peer en de pancetta) en strooi de suiker erover. Bak tot de suiker gesmolten is, doe de plakjes peer er weer bij en roer voorzichtig om ze te omhullen met een laagje karamel.
Ondertussen is de pasta al dente en voeg die toe bij de peer en walnoten. Roer met liefde door elkaar. Warm op een laag vuurtje terwijl je de rucola erbij doet en doe de helft van de pancetta en de Gorgonzola erdoor. Schep alles rustig door elkaar zodat de pasta de Gorgonzola en walnoot pancetta mengsel tot zich neemt. Doe over in een mooie schaal en garneer met de rest van de pancetta en Gorgonzola.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: