Salmone alla griglia con pasta Ditalli 61, panna e spinaci / Gegrilde zalm met pasta Ditalli 61, room en spinazie

Tutto dal mare, pesce, gamberi e calamari e polpo

Voor 4 personen
Ingrediënten,

4 mooie zalmmoten, knoflookolie extra vergine, olijfolie, 500 gr spinazie (vers of uit de diepvries), 1 ui, 1 takje bladpeterselie of een handvol uit de pot, handvol dille uit de pot, 4 blaadjes laurier, 200 ml kookroom, 4 el geraspte Parmezaan, 1 buffel of melk mozzarella, 350 gr pasta Ditalli 61 van Divella (deze pasta kan je vaak kopen bij een Italiaanse speciaalzaak. Gebruik anders andere pasta naar keuze), nootmuskaat, zout, zwarte peper, 1 glaasje BrandyAls eerste gaan we de zalmmoten voor drie tot vier uur marineren. Neem een ruime schaal waar de zalmmoten naast elkaar kunnen liggen. Doe een ruime hoeveelheid knoflookolie extra vergine (zelf in een wek pot gemaakt) in de schaal. Dep de zalmmoten droog en doer er zout, zwarte peper en de dille overheen aan beide kanten. Leg nu de zalmmoten in de knoflookolie en draai om. Leg onder elke zalmmoot een blaadje laurier. Dek af met folie en zet voor drie/vier uur in de koelkast.

Haal na drie/vier uur de zalmmoten uit de koelkast en zet opzij. Was de spinazie grondig. Doe de blaadjes met aanhangend water en wat zout in een warme pan (hier kook je later de pasta in!) en laat slinken (de diepvries spinazie laat je gewoon ontdooien). Laat de spinazie uitlekken en hak fijn. Zet nu ook een grillpan op middelhoog vuur. De pan moest straks super heet zijn. Snijd de ui in ringen en doe olijfolie in een braadpan op laag vuur. Voeg de ui ringen toe en bak enkele minuten. Kook nu de pasta al dente en haal de zalmmoten uit de marinade. Leg de zalmmoten direct in de kokend hete grill pan en grill de zalmmoten aan iedere kant voor 5 min. Blus af met Brandy.
Doe de marinade erover bedruipen. Voeg wat warm water toe aan de ui, uit de pan voor de pasta, en stoof voor nog 5 min. Voeg de fijngehakte spinazie toe en breng op smaak met zout. Warm nog 5 min op laag vuur. Voeg de fijngehakte peterselie, de room, een snufje nootmuskaat en 2 el van de Parmezaan toe. Roer voorzichtig en zet het vuur uit, maar houd warm. Voeg de pasta toe aan d saus en breng op smaak met peper en de rest van de Parmezaan. Meng het rustig en doe er gescheurde mozzarella door en doe de pasta met saus in een mooie schaal. leg er nog wat gescheurde mozzarella over. Leg op elk bord een gegrilde zalmmoot en doe de pasta erover.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: