Risotto di limone con malanzane / Citroen risotto met aubergine

Pasta, Riso o Verdure

Voor 4 personen
Ingrediënten,

2 aubergines, 2 stengels bleekselderij, 1 ui, 1 knoflook, 250 ml witte wijn, 100 gr Parmezaan en bewaar de schil, 750 ml groentebouillon (liefst zelfgemaakte brodo), citroensap en wat geraspt van de schil, 4 el pijnboompitten, 380 gr risotto, olijfolie, zout, peper


Verwarm de oven voor tot 180 “C. Maak een paar sneetjes in een van de aubergines en leg deze op het ovenrooster. Rooster de aubergine 45 minuten en draai halverwege de roostertijd een keer om. Haal de aubergine uit de oven en snijd over de lengte doormidden. Schep het zachte vruchtvlees eruit en snijd fijn. Zet apart tot later gebruik.
Verhit de koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitten. Schud de pan regelmatig zodat de pijnboompitten gelijkmatig verdelen. Zet opzij en laat afkoelen op een bord.
Verhit wat olie in de stoofpan en fruit de ui en bleekselderij 3 minuten tot de ui glazig begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de risotto toe en roerbak nog 2 minuten mee. Blus de risotto af met de witte wijn, zet het vuur laag en laat de risotto de wijn opnemen. Snij de schil van de Parmezaanse kaas (even de schil met koud water wassen) en voeg de schil toe aan de risotto. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe aan de risotto tot dat deze mooi vol en stevig van smaak is (even proeven of de risotto lekker beetgaar is). Zet het vuur uit zodra hij bijna goed is. Verwijder de schil van de Parmezaanse kaas uit de risotto.
Snijd intussen de andere aubergine in plakken.
Leg de plakken aubergine op de snijplank en bestrooi met zout. Laat de plakken 10 minuten liggen tot het vocht eruit loopt. Dep de aubergine droog. Verhit de grillpan op hoog vuur en bak de aubergine plakken tot ze goudbruin zijn en mooie grillstrepen hebben
Voeg zodra de risotto klaar is het citroensap en de rasp toe met driekwart van de Parmezaanse kaas en het vruchtvlees van de aubergine en roer goed.
Doe risotto in een mooie voorverwarmde schaal en garneer met de overige Parmezaanse kaas, pijnboompitten, peterselie en de gebakken aubergine plakken.

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: