Risotto cremoso con sedano rapa, funghi fritti e salvia Romige risotto met knolselderij, gebakken champignons en salie

Pasta, Riso o Verdure

Voor 4 personen
Ingrediënten,

1 knolselderij, olijfolie, 1 sjalotje, 200 gr risotto, 1 glas witte wijn, kippen- of groente brodo (uit de diepvries) of 200 ml kippen- of groentebouillon, 50 ml room, 2 bakken kastanjechampignons (of witte), 1 bosje verse salie of 2/3 el gedroogde salie uit pot, Parmezaan of Pecorino, extra vergine olijfolie, peper, zoutSchil de knolselderij en snijd deze in blokjes van 7-8 mm.  Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Fruit de sjalot in 1 minuut. Schep de knolselderij erdoor en bak 2 minuten mee zonder te kleuren. Voeg de risotto toe en bak 1-2 minuten tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn in de pan en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe en laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen. Kook de rijst tot dat hij beetgaar is. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de salie in 1-2 minuten knapperig en leg deze op een bord (of bak de gedroogde salie kort). Bak de champignons in de pan en bak ze in 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Roer de room met de helft van de kaas en peper naar smaak door de risotto. Neem de pan van het vuur en laat 2-3 minuten rusten.
Schep de risotto in een mooie schaal. Verdeel de champignons en salie over de risotto en serveer met de rest van de Parmezaan of Pecorino.

Tip: Bak voor een extra hartige smaak met de champignons ook 150 gram parmaham in reepjes mee en/of vervang voor een extra pittige risotto de Parmezaan of Pecorino door 125 gram gorgonzola.

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: