Risotto con gorgonzola e broccoli / Risotto met gorgonzola en broccoli

Pasta, Riso o Verdure

Ik ben verzot op Risotto. Maakt niet uit wat je er in of bij doet. Als je hem met liefde maakt en heerlijk romig laat worden kan je hem ook alleen met peper eten. Bonna!

Voor 4 personen
Ingrediënten,

200 gr broccoli, 25 gr roomboter, 380 gr risotto, 1 el extra vergine olijfolie, 2 knoflook, 1 ltr groente brodo (groentebouillon), 125 gr gorgonzola, zout, peper, 1 glas witte wijn, Parmezaan

Maak de brodo, of uit de diepvries warmen. Snijd de roosjes van de broccoli en snijd de steeltjes in kleine stukjes. Stoom de broccoli in kokend water beetgaar. Doe de extra vergine olijfolie in een braadpan en fruit se knoflook totdat hij begint te verkleuren. Voeg de risotto toe en zorg dat alle rijstkorrels door de olie heen gaan zodat de korrel de olie kan opnemen. Als de risotto een beetje aangebakken is, doe de sound of de kitchen. Juist witte wijn erbij, lekker doorroeren vind de risotto heerlijk. Doe af en toe onder goed roeren een pollepel brodo erbij. Rustig aan doen de rijst moet niet verzuipen. Beetje roeren, dan weer wat brodo, totdat de brodo bijna op is en er een heerlijke mooie risotto ontstaat. Doe nu de roomboter en gorgonzola erbij zodat de risotto romig wordt. Doe de broccoli, zout, peper naar smaak bij en roer voorzichtig met liefde door elkaar.
Serveer direct met een heerlijk glas wijn. Eventueel Parmezaan op het bord erbij.

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: