Risotto con fagiolini e zucchine / Risotto met snijbonen en courgette

Pasta, Riso o Verdure

Voor vier personen
Ingrediënten,

1 ui, 250 gram snijbonen, 100 ml droge witte wijn, 1 courgette, 320 gram risotto, rasp van een halve citroen, 100 gram Parmezaan, 2 groentebouillon blokjes, olijfolie, extra vergine olijfolie, 40 gram roomboter, zout, peper, Italiaanse kruiden zoals oregano, tijm, salie, basilicum, peterselie, rozemarijn. Vers, of gedroogd.

Snij de snijbonen in schuine reepjes van ongeveer 2 cm breed. Doe ze in een pan met 1 liter water en 2 bouillonblokjes en breng aan de kook. Eenmaal aan de kook, zet je het vuur laag. Laat de boontjes lekker in je bouillon garen totdat je risotto klaar is. Doe 2 el olie in een braadpan, snipper de ui en bak deze 2 minuten in de olie. Voeg de risotto toe aan de ui en bak deze mee totdat de korrels glazig zijn. Meestal is dit na 1-2 minuten. Blus af met de witte wijn en blijf goed roeren. Zet je pan nu wat lager, op middelhoog vuur. Als de wijn verdampt is, giet je wat bouillon bij de rijst totdat deze net onder water staat. Roer de rijst goed door en laat de bouillon opgenomen worden door de rijst. Snij ondertussen de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes van ongeveer een centimeter. Bak ze in een koekenpan gaar met wat olijfolie, zout, peper en Italiaanse kruiden. Als de risotto bijna droog staat, giet je er weer wat van de bouillon bij, blijf herhalen en roeren net zo lang totdat de rijstkorrels gaar zijn. Doe nu de roomboter bij de risotto en laat smelten.
Voeg nu de courgette en de snijbonen bij de risotto. Breng op smaak met de parmezaan, citroenrasp, zout, peper en Italiaanse kruiden.

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: