Risotto al pomodoro con salmone alla griglia / Tomaten Risotto met gegrilde zalm

Tutto dal mare, pesce, gamberi e calamari e polpo


Voor 2 personen

Ingrediënten,

2 zalmmoten met vel, 150 gram risotto, 1/2 liter kippen-, vis bouillon, 1 stengel selderij kleingesneden, 1 glas droge witte wijn, 1 ui fijngesnipperd, 4 eetlepels olijfolie, 4 tomaten (pureer deze in de keukenmachine), zout, zwarte peper, klein bosje verse peterselie, 1 theelepel dille (mag ook verse dille zijn), eventueel borrelglaasje BrandyMarineer de zalmmoten aan beide kanten (dus ook de kant met het vel) met olijfolie, zout, zwarte peper, dille en laat rusten. Zet een grillpan op middelhoog vuur.

Fruit de ui en selderij met olijfolie in een verhitte koekenpan. Voeg de rijst toe en bak die in enkele minuten licht glanzend. Blus af met witte wijn en voeg al roerend beetje bij beetje de warme bouillon toe. Roer 5 minuten voor het einde van de kooktijd (totale kooktijd: 18 tot 20 minuten) de gepureerde verse tomaten erdoor en laat de risotto zacht pruttelend indikken.

Terwijl de tomaten risotto indikt, de risotto gaar wordt zet je het vuur onder de grillpan hoger en leg je de zalmmoten met het vel naar onder in de grillpan, laat garen. Draai een keer om om ook de bovenkant van een bruin korstje te voorzien, draai weer op het vel terug. Haal uit de pan als je denkt dat de zalm naar jouw idee goed is. Blus desnoods af met een borrel glaasje Brandy.

Breng de risotto op smaak met peper en zout en roer er voor het opdienen de fijngehakte peterselie door en over. Schraap de zalm van het vel en doe hier de tomaten risotto overheen.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: