Risotto al nero di seppia, calamari e gamberi / Risotto met inktvisinkt, inktvis en garnalen

Tutto dal mare, pesce, gamberi e calamari e polpo

Voor 2 personen
Ingrediënten,

Brodo1 stukje ui, 1/2 knoflook, 1 stukje wortel , 1 stukje bleekselderij, 1 takje peterselie, 1 takje verse dille, handje peperkorrels, zout, uit de diepvries 10 ontdooide garnalen en 2 kleine inktvis met vocht

Verder nodig4 el olijfolie, 2 theelepels inktvisinkt, 1 grote ui, 3 knoflook, 1 wortel, 1 stengel bleekselderij, handvol verse gesneden bladpeterselie, handvol vers gesneden dille, 1 glas witte wijn, 2 el brandy, 260 gr Arborio risotto, 1 klontje roomboterDoe in een steelpan alle ingrediënten van de brodo met genoeg water om de Risotto te maken. Kook de garnalen en de in ringen gesneden inktvis in de brodo voor ongeveer 5/10 min. Haal ze met een schuimspaan uit de steelpan en laat uitlekken, zet opzij. Zet ondertussen een grillpan op hoog vuur, de braadpan met olijfolie voor de risotto op middelhoog vuur. Snijd de ui, wortel, bleekselderij en knoflook in stukjes. Bak de ui en knoflook in de braadpan totdat de ui glazig wordt en je de knoflook begint te ruiken. Voeg nu de risotto toe en bak hem even mee, roer goed zodat alle korrels bedekt zijn met de olie. Blus af met 1 glas witte wijn, laat de alcohol verdampen. Roer goed door elkaar zodat alle risotto de wijn opneemt. Voeg nu de in stukjes gesneden wortel en bleekselderij toe en laat mee bakken/koken. Meng nu twee theelepels inktvisinkt met wat water en roer goed zodat de inkt oplost in het water. Voeg het bij de Risotto en meng alles goed door elkaar.
Marineer de garnalen en de ringen inktvis met olijfolie, gesneden bladpeterselie en dille. Laat de smaken op elkaar inwerken.
Ga nu lepel voor lepel, door telkens te roeren, de Brodo (bouillon) bij de risotto toevoegen. Blijf roeren totdat de risotto gaar is. Maak de risotto niet te nat. Voeg zout en zwarte peper toe en zet het vuur lager wanneer de risotto romig is.
Grill de garnalen en inktvis ringen zodra de risotto bijna klaar is. Flambeer met de brandy en houd een aantal apart voor garnering.
Voeg nu de overige geflambeerde garnalen en inktvis ringen, het klontje roomboter en nog wat van de bladpeterselie en dille (bewaar nog iets voor de garnering) toe aan de Risotto. Garneer met de peterselie.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: