Ragù alla bolognese con pancetta e carne macinata / Bolognese saus met pancetta en rundergehakt

Salse, Zuppe olio d’oliva

In deze Ragù gebruiken we geen tomaten. Deze bolognese saus maak je als volgt.

Voor 8-10 personen
Ingrediënten,

100 gr gerookte pancetta (mag ook kant en klare blokjes zijn), 1 rode ui, 1 wortel, 2 stengels bleekselderij, 1 kg rundergehakt van goede kwaliteit, 1 glas rode wijn, 140 gr tomatenpuree, 2 runderbouillonblokjes, 2 laurierblaadjes, zout, zwarte peper, Parmezaan, extra vergine olijfolie


Ragù alla bolognese con pancetta e carne macinata

Verhit een grote braadpan op middelhoog vuur. Als je pancetta aan één stuk hebt snijd je het in blokjes. Zodra de pan heet is bak je de pancetta 2-3 min, tot deze knapperig begint te worden. Snijd de ui, wortel en bleekselderij fijn en doe die bij de pancetta in de pan. Laat het geheel afgedekt 10 min zweten, of tot de groente zacht is. Voeg het rundergehakt toe en bak onder af en toe roeren gelijkmatig bruin. Blus af met de wijn en laat de alcohol al roerend voor 2 min verdampen.
Roer de tomatenpuree erdoor en voeg 500 ml kokend water toe. Verkruimel de bouillonblokjes erboven, voeg de laurierblaadjes toe en meng alles met liefde door elkaar. Breng op smaak met zout en zwarte peper en laat vervolgens voor 3 uur pruttelen op laag vuur. Roer regelmatig even door en kijk of het niet te droog wordt.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: