Pomodori con aglio e basilico dal forno / Tomaten met knoflook en basilicum uit de oven

Pasta, Riso o Verdure

Voor dit recept kan je alle tomaten gebruiken welke je wilt.

Voor 2 personen
Ingrediënten,

4-6 tomaten, 3 knoflook, handvol basilicumblaadjes (hoeveelheid wat je lekker vind), extra vergine olijfolie, handvol zwarte en/of groene olijven (hoeveelheid wat je lekker vind), zout, zwarte peper, Parmezaan, 150 gr spaghetti of andere pasta

Verwarm de oven voor op 200 gr. Snijd de tomaten in tweeën en snijd de knoflook fijn. Leg de tomaten in een ovenschaal met het vruchtvlees naar boven, bestrooi met de knoflook en enkele basilicumblaadjes. Doe er zout en zwarte peper naar smaak over en besprenkel met extra vergine olijfolie. Bak de tomaten 8 min in de oven tot ze zacht zijn. De basilicum zal iets verbranden, maar kan je gewoon eten. Laat de tomaten warm in de oven staan.
Kook ondertussen de spaghetti al dente, giet af en bewaar wat kookvocht. Doe de spaghetti weer terug in de pan, meng de olijven, extra vergine olijfolie en wat basilicumblaadjes erdoor (houd wat apart voor de garnering) en meng alles goed. Doe over in een mooie schaal en leg de tomaten uit de oven er bovenop. Serveer met extra basilicum blaadjes en geraspte Parmezaan.

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: