Pipe Rigate con zucchine, olive nere e gamberi alla griglia Pipe Rigate met courgettes, zwarte olijven en gegrilde garnalen

Pasta, Riso o Verdure

Voor 2 personen
ingrediënten,

20 garnalen zonder pantser uit de diepvries of verse, 200 gr courgettes (mogen alle kleuren zijn), 1 kleine ui, 1 knoflook, 1 glas witte wijn, 1 borrelglaasje Brandy, 2 el basilicum olijfolie, knoflook-peper olijfolie, extra vergine olijfolie, 1 el kappertjes, 12 ontpitte zwarte olijven, 165 gr Pipe Rigate, bladpeterselie, handvol dille, zout, zwarte peperLaat de garnalen ontdooien, dep droog met keukenpapier, doe er zwarte peper en dille overheen en hussel door elkaar. Doe in een kom een laagje knoflook-peper olijfolie en marineer hier de garnalen voor een uurtje in. Zet een pan water op voor de pasta, de grillpan zonder olie op hoog vuur zodat hij goed heet wordt. Zet een braadpan met een laag basilicum olijfolie op laag vuur. Snij de ui, de knoflook fijn, de courgette in blokjes. Bak de ui en knoflook in de braadpan totdat de ui glazig is. Voeg de blokjes courgette toe en bak ze mee door regelmatig te roeren. Voeg het glas witte wijn en een snufje zout toe en laat alles afgedekt voor 20 min sudderen.
Doe de garnalen even husselen zodat alle garnalen bedekt zijn met de knoflook-peper olijfolie en leg ze in de kokend hete grillpan (sound of the kitchen!). Laat ze aan beide kanten mooi bruin grillen en blus af met de Brandy, zet opzij.
Kook ondertussen de Pipe Rigate al dente met hun voetjes in het warme water, vinden ze ook lekker.
Voeg nu de kappertjes en de gehalveerde zwarte olijven bij de courgette saus en laat nog 10 min sudderen. Breng op smaak met zwarte peper. Doe de Pipe Rigate bij de saus en roer goed door elkaar zodat de saus in de Pipe Rigate gaat zitten. Schep het mengsel in een mooie schaal en leg de gegrilde garnalen on top. Serveer met peterselie en dille erover.

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: