Pennette rigate con lenticchie / Pennette rigate met Linzen (dit recept komt uit Calabrië)

Pasta, Riso o Verdure

Dit is een eenvoudig maar zeer voedzaam recept, let op dat je de gedroogde linzen een hele nacht in de koelkast in koud water laat staan en dat je de dag erna ze minstens een uur moet koken!

Het gehalte vezels wat in linzen zit is ongekend hoog, zelfs vier keer zo hoog als in zilvervliesrijst. En die vezels zorgen voor een goede spijsvertering en darmwerking. Verder is het een perfecte bron van eiwitten en ijzer. Daarnaast bevatten ze nog fosfor, magnesium, foliumzuur en verschillende B-vitamines.

Voor 4 personen
Ingrediënten,

150 gr gedroogde Du Puy linzen (of 200 gr linzen uit blik), 1 laurierblaadje, 1 ui, 1 knoflook, 1 stengel bleekselderij, 4 el olijfolie, 380 gr pennette (of penne) rigate, Parmezaan, extra vergine olijfolie, zout, peper

Het hangt ervan af welke linzen je koopt. Er zijn diverse kleuren, maar elk heeft dan ook zijn eigen voorbereiding. In dit gerecht gebruiken we de gedroogde groene Du Puy linzen (lees de bereidingstijd op de verpakking). Week de gedroogde linzen een nacht in een kom met koud water. Laat ze de volgende dag uitlekken en spoel ze goed schoon. Doe ze in een pan met ruim water. Voeg het laurierblaadje en wat zout toe. Laat 1 uur zachtjes koken. Als je linzen uit blik gebruikt hoef je ze alleen maar te laten uitlekken.
Pel ondertussen de ui en snijd hem samen met de bleekselderij in dunne ringen. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakken. Bak de ui, bleekselderij en knoflook in een pan met olie. Laat de linzen uitlekken, verwijder de laurier of laat hem zitten, wat je wilt. Doe de linzen met wat kookvocht bij het uienmengsel en stoof alles 15 min op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de Pennette rigate al dente, giet af en doe die bij de linzen. Roer goed en laat nog enkele minuten op het vuur staan. Breng verder op smaak met peper, extra vergine olijfolie en parmezaan (mag ook op je bord).

Wil je een ander soort linzen gebruiken, neem dan de rode, die hebben ongeveer een kwartier bereidingstijd nodig. Lees de bereidingstijd altijd op de verpakking.

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: