Pasta cremosa di porri en dragoncello con gorgonzola / Romige prei-dragon pasta met gorgonzola

Pasta, Riso o Verdure

Voor 2 personen
Ingrediënten,

150 g volkoren penne, 1  rode ui, 1 knoflook, 1 prei, olijfolie , 50 g zongedroogde tomaten, 50 g zwarte olijven zonder pit, 100 g gorgonzola, 2 el roomboter of mascarpone, 35 g pijnboompitten, half bosje dragon of handvol gedroogde uit pot, 100 g doperwten, 1  citroenKook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snipper de ui, snij de knoflook in stukje. Halveer de preien in de lengte. Was en snijd de preien in halve ringen.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de prei toe en bak circa 5 minuten mee. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en snijd de olijven in ringetjes.
Voeg de zongedroogde tomaten, olijven, gorgonzola en de roomboter/mascarpone toe. Breng het geheel aan de kook en roer tot de gorgonzola is opgelost in de saus.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in circa 4 minuten goudbruin. Pluk en snijd de dragon fijn (of droog uit pot). Voeg de doperwten, pijnboompitten en de dragon toe aan de saus en warm goed door. Roer de pasta door de saus.
Breng de romige prei-dragonpasta met blauwe kaas op smaak met rasp van de citroen en versgemalen peper.

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: