Pasta con funghi e olio al Tartufo / Pasta met champignons en truffelolie

Pasta, Riso o Verdure

Voor 4 personen
Ingrediënten,

1 ui, 2 teentjes knoflook, 800 gram kastanjechampignons of Castellino fungi Secchia (eekhoorntjesbrood), 2 theelepels rode balsamicoazijn, 400 gram linguine of penne, 75 gram Parmezaan, witte Truffelolie (truffelaroma van Monini is er erg lekker bij), flinke hand amandelen, extra vergine olijfolie, peper en zout

Funghi di castagne con Tartufo e penne

Snipper de ui en snijd de knoflook klein. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Doe de amandelen in een vijzel en maak klein of in een plastic zakje en met een deegroller klein maken. Verwarm een grote koekenpan met de truffelolie erin op laag tot middelhoog vuur (zorg dat de truffelolie niet te heet wordt). Fruit de ui totdat deze glazig is. Voeg vervolgens de kastanjechampignons of eekhoorntjesbrood toe. Bak deze 4-5 minuten mee, zo worden ze het snelst en het meest egaal bruin. Keer ze regelmatig om. Voeg voor het einde van de baktijd de knoflook en de balsamicoazijn toe. Zet het vuur dan wel lager, anders verbrand je knoflook. Breng de champignons op smaak met peper en zout.
Kook de linguine pf penne volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking in ruim, gezouten water. Giet af, bewaar een kopje kookvocht en doe de pasta terug in de pan.
Roer de helft van de gebakken champignons door de linguine. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de linguine op de borden en verdeel de rest van de champignons eroverheen.
Serveer de pasta met extra truffelolie naar smaak. Rasp de Parmezaanse kaas er met een kaasschaaf overheen en strooi de gevijzelde amandelen over de pasta. Doe er extra vergine olijfolie, peper en zout bij op je bord.

Truffeldressing van Monini is bereid met extra vergine olijfolie en witte truffelaroma, geeft een rijke smaak aan pastagerechten, sauzen, grillspecialiteiten en vlees- en visgerechten. Door aan het einde wat druppels toe te voegen aan een gerecht krijg je een finishing touch aan je gerecht. Maar je kan er ook voorzichtig mee bakken zoals in bovenstaand recept.

Wil je een extra smaaksensatie, koop dan echte truffel en schaaf deze over het gerecht!

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: