Pappardelle com pollo alla griglia e funghi / Pappardelle met gegrilde kip en champignons

Formaggio, salsiccia e carneVoor 4 personen
Ingrediënten,

200 gr kip in stukjes, 300 gr kastanjechampignons, 1 knoflook, 4 el olijfolie, 1 el knoflookolie, 1 zeer rijpe tomaat, een handvol gedroogde peterselie of 1 takje bladpeterselie, 300 gr pappardelle, 4 el geraspte Parmezaan, zout, zwarte peper, 1 borrelglaasje Brandy

Zet een grillpan op middelhoog vuur. Zet gelijk ook een pan met voldoende water op voor de pappardelle. Doe de stukjes kip in een kom, doe er knoflookolie bij en zwarte peper. Hussel goed, doe in de grillpan en zet het vuur hoger. Grill de kip rondom mooi bruin, niet te donker. Blus af met de Brandy en zet opzij. Zet op hetzelfde vuur een braadpan met olijfolie op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de kastanjechampignons in vieren, de knoflook in plakjes en doe in de braadpan. Bak totdat je de knoflook begint te ruiken. Snijd de tomaat in blokjes en doe die samen met de gegrilde kip bij de kastanjechampignons. Laat alles een beetje door pruttelen.
Kook de pappardelle volgens de verpakking iets korter en doe de pappardelle bij de saus en laat deze verder door garen in de saus. Doe er de peterselie en laat nog even staan. Op tafel serveer je dit met de parmezaan.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: