Orecchiette alla Barese (Bari) Orecchiette alla Barese (Bari) uit Apulië

Formaggio, salsiccia e carne

Bari dialect (native dialètte barése ; Italiaans: dialetto barese ) is een Napolitaans dialect dat wordt gesproken in de regio’s Apulië en Basilicata in Italië .

Voor 4 personen
Ingrediënten,

Voor ieder persoon 1 of 2 plakken paardenvlees, voor elke plak paardenvlees ook een dunne plak pancetta of ander soort spek, 50 gr paneermeel (kan je ook van beschuit maken), 1 takje peterselie of gedroogd uit de pot, 150 gr pecorino, 4 kleine knoflook, 1 grote ui, 4 el olijfolie, 1 glas rode wijn, 500 gr gezeefde tomaten (mag uit de diepvries), 300 gr orecchiette van Divella (mag ook een ander merk zijn), extra vergine olijfolie, zout, peperLeg om te beginnen houtprikkers in een kom met water zodat ze niet verbranden tijdens het braden. Als de plakken paardenvlees te dik zijn sla je ze met een pan of deegroller plat tussen keukenpapier. Je kan de plakken ook halveren als je dit wilt. Leg op elke plak paardenvlees een plak pancetta, bestrooi met de paneermeel en fijngehakte peterselie en leg op ieder twee plakjes pecorino. Rol de plakken of plakjes op en zet op diverse plaatsen vast met houtprikkers. Plet de knoflook en fruit samen met de in ringen gesneden ui in de olijfolie in een braadpan. Zodra de knoflook enigszins verkleuren doe je de vleesrolletjes erbij in de pan. Braad aan alle kanten rondom bruin voor 5 min. Blus af met de rode wijn en laat verdampen. Voeg de gezeefde tomaten, extra vergine olijfolie en extra peterselie toe, breng op smaak met zout en peper en laat voor ongeveer 20 minuten sudderen. Zet nu een pan met ruim water op voor orecchiette, doe wat zout toevoegen en kook deze al dente volgens de tijd op de verpakking. Zodra de orecchiette al dente is giet je ze af en doe ze bij de saus, meng voorzichtig zodat alle orecchiette een beetje bedekt zijn met de saus. Doe over in een schaal en lag de rollen of rolletjes paardenvlees erboven op. Serveer met pecorino.

Dit is het authentieke recept orecchiette alla barese uit Apulië, dus met paardenvlees. Maar je kan ook kalfsvlees hiervoor gebruiken.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: