Minestra di lenticchie pasta / Linzensoep met pasta

Salse, Zuppe olio d’oliva

Zuppa

Deze soep zou je ook als stoofpotje kunnen eten. Het zit vol met gezonde voedingstoffen zodat je een lang voldaan gevoel hebt.

Het gehalte vezels wat in linzen zit is ongekend hoog, zelfs vier keer zo hoog als in zilvervliesrijst. En die vezels zorgen voor een goede spijsvertering en darmwerking. Verder is het een perfecte bron van eiwitten en ijzer. Daarnaast bevatten ze nog fosfor, magnesium, foliumzuur en verschillende B-vitamines.

Voor 3-4 personen, let op dit soep moet ongeveer 1 uur sudderen
Ingrediënten,

1 el olijfolie, 1 grote ui, 200 gr gedroogde Du Puy linzen (of 200 gr linzen uit blik), 1 knoflook, 100 ml rode wijn, 1 liter groente brodo, 4 el tomatenpuree, 1/2 theelepel chilipoeder of 1/2 verse peper, zout, peper, 150 gr conchiglie (schelpjespasta), Parmezaan

Doe de olie in een soeppan en verhit langzaam , snij de ui in stukjes en bak totdat hij glazig is. Voeg de linzen en de knoflook in plakjes toe en schep goed door de olie met ui. Giet de wijn erbij en blijf goed roeren totdat de alcohol verdampt is en je een subtiele wijnaroma over hebt. Giet er 1 ltr groente brodo en 1 ltr water, de tomatenpuree en de chilipeper of peper erbij. Roer wederom goed door en maak verder op smaak met zout en peper. Laat nu op laag vuur voor ongeveer een uur met de deksel op de pan zachtjes doorkoken. Haal de deksel van de pan, zet het vuur hoger en voeg de pasta er bij en laat volgens de kooktijd op de verpakking mee koken. Dien op in mooie soepborden.

Je kan ook andere linzen soorten nemen, groene of bruine werken het best. Gebruik liever geen rode linzen, omdat deze snel gaar zijn en uit elkaar kunnen vallen. Controleer altijd de bereidingstijd op de verpakking.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: