Melanzane grigliate e zucchine con rucola maniera di Jolanda / Gegrilde aubergine en courgette met rucola op de wijze van Jolanda

Pasta, Riso o Verdure

Maar je kan met Rucola natuurlijk in zomerse tijden ook een fantastische Insalata (salade) maken met bijvoorbeeld gegrilde groente. Deze is van Jolanda zelf, belisimo!

Insalata

Voor 2 personen
Ingrediënten,

1 aubergines, 1 courgettes, 1 gerookte kip of 1 kipfilet, 1 grote rode ui, 1/2 zak rucola, 5 kleine trostomaten (mag ook gewone tomaat) van goed kwaliteit, ruime hoeveelheid Italiaanse kruiden, peper, zout, extra vergine olijfolie, rode balsamico van goede kwaliteit, 1 stuk wit en 1 stuk bruine stokbrood (1 stokbrood delen we altijd in drie stukken en bewaren we in de diepvries)

Als eerste snijd je de aubergine in lange plakken en leg deze op een snijplank strooi er zout over en laat een 1/2 uurtje rusten in een vergiet zodat het vocht eruit kan lopen.. Zet 2 grillpannen op middelhoog vuur, in de eerste leg je het bevroren stokbrood, deze laat je rustig liggen en draai af en toe om zodat het stokbrood aan beide kanten knapperig wordt. Vul een grote slakom met de rucola en snijd de tomaatjes in vieren, vijzel de Italiaanse kruiden doe deze samen met peper, zout en de balsamico bij de rucola, hussel even rond en laat rusten. Let op, brood draaien!!
Na een half uurtje haal je de aubergine uit de vergiet en leg deze even op een theedoek om droog te deppen. Nu snijd je ook de courgette in lange plakken, de rode ui in halve ringen en besprenkel de aubergine plakken met extra vergine olijfolie, doe er de gevijzelde Italiaanse kruiden over en leg met die kant in de 2e grillpan, besprenkel nu de andere kant met de extra vergine olijfolie en ook hier de Italiaanse kruiden over. Grill ze lekker bruin, met of zonder strepen en keer net zolang tot dat ze heerlijk goudbruin zijn. Ik krijg nu al trek!! Dit doe je ook met de courgette en de rode ui. Leg alle groente apart. O, o brood!! Als je kipfilet gebruikt doe je daar hetzelfde mee met wat peper erbij. Zorg dat hij goed gaar is, maar niet te droog wordt. Als je gerookte kip gebruikt snijd je deze in blokjes van een cm. Is de gegrilde kip klaar, idem dito.
Nu doe je de gegrilde groenten en kip bij de insalata en hussel alles lekker door elkaar, proef even de salsa, voeg eventueel nog wat Italiaanse kruiden, peper of zout toe. Je kan er voor een wat verfrissende smaak een halve citroen overheen persen. Breek de stukken stokbrood in twee helften en deel het.

Buon Appetito!

Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: