Maccheroni alla chitarra / Macaroni met de gitaarpasta

Formaggio, salsiccia e carne

Voor 4 personen
Ingrediënten,Maccheronimaak zelf of uit een zak/pak. Maar niet de kleine die we hier in Nederland gebruiken. Wij gebruikten voor dit recept Caserecce No 25 (gedraaide maccheroni)

Saus: 1 ui, 80-100 gr pancetta of buikspek (mag ook een bakje spekblokjes zijn), olijfolie, extra vergine olijfolie, 2 varkenshaas, 1 glaasje cognac/brandy, 550 gr rijpe tomaten of 1 blikje tomaten, pecorino, chilipoeder, zout

Maak de maccheroni of wacht tot op het laatste. Bak de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden pancetta 5 min in de olie in een braadpan tot ze verkleuren. Bak de in stukken gesneden varkenshaas even mee. Giet de cognac/brandy erbij en laat verdampen. Doe de tomaten, chilipoeder, zout en 1 glas warm water erbij en smoor een half uur afgedekt. Roer af en toe en draai het vlees om, controleer of de saus de gewenste dikte heeft. Voeg indien nodig wijn of warm water toe. Zet het vuur uit zodra het vlees gaar is. Kook de maccheroni in ruim water met een beetje zout en eventueel extra vergine olijfolie zodat de pasta niet gaat kleven. Giet af en mens met de saus, zet nog even op het vuur en verwarm weer. Schep over in een mooie schaal en dien op met de pecorino.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: