La Torta di riso e Citrone / de taart met rijst en citroen

Bevande, Dolce, Frutta

Risotto-rijst is afkomstig uit Noord Italië. Deze korte, dikke rijstkorrels nemen veel vocht op, zodat door bouillon toe te voegen een heerlijk smeuïg gerecht ontstaat. Maar omdat riso zoveel vocht opneemt kan je het ook gebruiken in taarten zoals we hier met melk doen.


La Torta di riso e citrone

Voor 6 personen
Ingrediënten,

1 l melk, 160 gr Arborio risotto, 150 gr suiker, 2 á 3 el poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 100 gr rozijnen, 3 eieren, 30 gr roomboter, de hele schil van een goed gewassen en onbespoten citroen, 2 el paneermeel of bloem, 1 snufje zout

La Torta di riso e citrone / de taart met rijst en citroen

*Mocht je de melk gebruikt hebben in een gerecht zoals de paprikasaus, leng voor de taart de melk dan aan met water. Wij doen het soms ook aanlengen met kwart of yoghurt vermengd met water.

Doe de liter melk in een ruime pan. Voeg de rijst en citroenschil toe en laat koken, zodat de rijst alle melk heeft opgenomen. Laat ondertussen de rozijnen weken totdat ze zacht zijn en goed uit laten lekken. De rijst regelmatig doorroeren zodat die niet aan de bodem vast plakt. Zodra de melk is opgenomen en de rijst gaar is van het vuur halen en in de wasbak met koud water laten afkoelen. De citroenschil moet je laten zitten, maar kan je ook even klein snijden en weer terug doen bij de rijst. Ondertussen de oven voorverwarmen op 150 gr. Als de rijst is afgekoeld de suiker, poedersuiker, vanillesuiker, eieren (één voor één), 20 gr gesmolten boter en de rozijnen bij de rijst voegen en goed doorroeren. Nu een bakvorm invetten met de overgebleven boter en bestrooien met de paneermeel of bloem. Doe nu het mengsel in de bakvorm en 1 uur en een kwartier in de voorverwarmde oven op 150 gr bakken. Haal de taart uit de oven en bestrooi met poedersuiker, laat afkoelen en smullen maar (niet teveel).

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: